MOGU LI DA VAS ZAMOLIM DA U NASLOV STAVITE PIKSI: Ovako je Dragan Stojković objasnio otkud mu nadimak VIDEO

za njega je u 19.15 sve stajalo

MOGU LI DA VAS ZAMOLIM DA U NASLOV STAVITE PIKSI: Ovako je Dragan Stojković objasnio otkud mu nadimak VIDEO

Fudbal -

Prvi veliki intervju novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković je dao davne 1982. godine, tokom priprema juniorske reprezentacije Jugoslavije u Pančevu.

Imao je 18 godina, završavao je četvrti razred Srednje ekonomske škole programskog smera, a u karantin je pored sportske opreme obavezno nosio sveske sa citatima grčkih filozofa. Na pitanje ko su mu omiljeni, Nišlija je odgovorio

- Epikur, etičar što je učio o zadovoljstvu kao o najvišem dobru i merilu vrednosti. Demokrit, što je tvrdio da se sve stvari formiraju iz atoma i praznog prostora. I Anaksimen što je beskrajnost poistovećivao sa vazduhom'.

Na kraju ovog intervjua, novinar Darko Šarenac konstatuje da bi vunderkind iz Radničkog jednog dana mogao da postane jugoslovenski Krojf, a zatim ostaje zatečen odgovorom mladog sagovornika:

- Ne, ja ću ostati ono što jesam. Ostaću Piksi".

Novinar ga je pogledao i upitao kakav Piksi?

"Pa mene svi zovu Piksi. Po onom crtanom junaku. Kad dođe 19 casova i 15 minuta, ostavljam sve... drugove, devojke, šetalište, hranu... žurim i jurim pred TV ekran da gledam Piksija. Voleo bih ako biste uz ovaj naš razgovor stavili naslov Piksi".

Tako je počeo Mit o Piksiju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track