MILAN JE POLJULJAN I POD PRITSIKOM! Dušan Basta: Zvezda ima šansu u revanšu
Foto: Fk.Crvena zvezda

OPTIMISTA

MILAN JE POLJULJAN I POD PRITSIKOM! Dušan Basta: Zvezda ima šansu u revanšu

Fudbal -

Crvena zvezda će u četvrtak u 21 čas gostovati Milanu na "San Siru" u revanš meču šesnaestine finala Lige Evrope.

Prva utakmica se završila nerešenim ishodom - 2:2, a jedan od aktera dvomeča iz 2006. godine je Dušan Basta koji se prisetio kako je to sve izgledalo tada

- Atmosfera u našem timu i na stadionu je bila izuzetno dobra. Bili smo veoma motivisani, ali nije bilo realno da prođemo. Tadašnji Milan je bio prejak. Imali su u sastavu vrhunske asove poput Pirla, Sedorfa, Kafua i Inzagija koji su dugo godina igrali zajedno. Koliko su bili kvalitetni pokazuje to što su te godine osvojili Ligu šampiona - rekao je Basta.

Nekadašnji kapiten crveno-belih se osvrnuo i na revanš susret koji crveno-bele očekuje u četvrtak na "San Siru" u šesnaestini finala Lige Evrope.

- Zvezda ide u Italiju sa povoljnim i aktivnim rezultatom. Momci su odlično odigrali prvu utakmicu i nisu bez šanse u revanšu. Očekujem da će Milan izaći u svom najjačem sastavu i da će se boriti svim snagama, jer klub takve tradicije ne odustaje od pobedničkih ambicija ni u jednom takmičenju - objasnio je Basta.

Basta je više od decenije sa uspehom nosio dres nekoliko italijanskih klubova. Bivši fudbaler Udinezea, Lećea i Lacija smatra da su nedavno porazi u Seriji A dodatno uticali na Piolijevu ekipu.

-U derbijima se nikad ne zna. Nema izrazitog favorita i retultat može da prevagne i na jednu i na drugu stranu. Dosadašnji deo sezone rosoneri su bili u odličnoj formi. Sigurno je da su porazi od Specije i naročito od Intera za vikend poljuljali atmosferu u njihovoj ekipi i za korak ih udaljili od šansi za osvajanje Skudeta. Sada su pod većim pritiskom i to može biti prednost Crvene zvezde - podvukao je Basta

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track