BAJERN PONIZIO SERGEJEV LACIO: Bavarci POKEROM demonstrirali silu u Rimu! Minimalac Čelsija u Bukureštu protiv Atletiko Madrida!
Foto: EPA/Maurizio Brambattibt

LIGA ŠAMPIONA

BAJERN PONIZIO SERGEJEV LACIO: Bavarci POKEROM demonstrirali silu u Rimu! Minimalac Čelsija u Bukureštu protiv Atletiko Madrida!

Fudbal -

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su večeras u Rimu ekipu Lacija sa ubedljivih 4:1, dok je Čelsi u Bukureštu slavio protiv Atletiko Madrida sa 1:0, u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Bajern je već posle prvog poluvremena rešio pitanje pobednika na ovom meču, a verovatno i u dvomeču.

Šampion Evrope je poveo u devetom minutu golom Roberta Levandovskog, posle velike greške Matea Musakija, na 2:0 povisio je Džamal Musiala u 24. minutu udarcem sa ivice kaznenog prostora, a tačku na prvo poluvreme stavio je Liroj Sane u 42. minutu.

Bajern je na samom početku drugog poluvremena, u 47. minutu, stigao do još ubedljivije prednosti pošto je posle kontranapada Frančesko Ačerbi pogodio sopstvenu mrežu, a konačan rezultat je dva minuta kasnije postavio Hoakin Korea posle solo akcije.

U drugom meču, fudbaleri Čelsija su u Bukureštu pobedili Atletiko Madrid sa 1:0.

Gostujući tim je dominirao tokom celog meča, imao je više loptu u posedu i više udaraca ka golu, a tu prednost materijalizovao je u 68. minutu kada je Olivije Žiru sjajnim "makazicama" savladao nemoćnog Jana Oblaka.

Atletiko je meč završio bez udarca u okvir gola.

Revanš mečevi igraju se 17. marta.

1 / 5 Foto: EPA

TOK UTAKMICA:

Lacio - Bajern Minhen 1:4,

Atletiko Madrid - Čelsi 0:1.

Kraj na oba meča!

71. minut - Žiru donosi prednost Čelsiju u Bukureštu protiv Atletika.

49. minut - Korea smanjuje zaostatak.

47. minut - Autogol Aćerbija i Bajern ima 4 gola više.

46. minut - Počela su druga poluvremena na obe utakmice.

Liga šampiona, Robert Levandovski
foto: EPA/Maurizio Brambattibt

45. minut - Okončana su poluvremena na obe utakmice.

42. minut - Liroj Sane postiže treći pogodaj za Bajern u Rimu.

24. minut - Musiala duplira prednost Bavaraca u Rimu protiv Lacia.

9. minut - Levandovski donosi prednost Bajernu u Rimu.

1. minut - Počele su utakmice u Bukureštu i Rimu.

SASTAVI:

Liga šampiona
foto: Flashscoore
Liga šampiona
foto: Flashscoore

Fudbaleri Atletiko Madrida i Čelsija odmeriće snage večeras u Bukureštu, dok će Lacio u Rimu odmeriti snage sa braniocem trofeja Bajernom iz Minhena.

Trener fudbalskog kluba Lacio Simone Inzagi rekao je da je protiv aktuelnog evropskog šampiona Bajerna iz Minhena gotovo nemoguće igrati, ali da će njegova ekipa u predstojećem dvomeču u Ligi šampiona uraditi sve da ostane u igri

"Bajern je postao klupski svetski šampion, odigrali su nerešeno i izgubili u poslednje dve utakmice, ali posle pet uzastopnih pobeda. Ova utakmica je šlag na torti za posao koji smo do sada radili, a ja se koncentrišem na snagu Lacija, pre nego na slabosti Bajerna", rekao je Inzagi na konferenciji za novinare, preneo je Fudbalitalija.

Lacio u utorak od 21 sat u Rimu dočekuje ekipu Bajerna, u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

"Trudićemo se da odigramo najbolje, kao uvek što se trudimo. Želimo da ostanemo u trci na svaki način. Znamo da je protiv njih gotovo nemoguće igrati, ali uspevali smo to u prošlosti, uprkos tome što nismo bili favoriti. Zreli smo, prošle godine smo igrali u par finala i u četvrtfinalu Lige Evropa", naveo je trener rimske ekipe.

On je rekao i da je predstojeća utakmica protiv evropskog šampiona vrhunac njegovog petogodišnjeg rada sa ekipom.

"Odigraćemo najbolje što možemo i pokušati da uživamo", dodao je.

Bivši fudbaler Lacija Miroslav Klose u utorak će sedeti na klupi Bajerna, kao pomoćnik treneru Hansiju Fliku.

"Drago mi je što ga vidim ponovo. Mnogo mi je pomogao na početku trenerske karijere", rekao je Inzagi.

Fudbaler Čelsija Tijago Silva propustiće predstojeću utakmicu protiv Atletiko Madrida u Ligi šampiona zbog povrede, rekao je njegov trener Tomas Tuhel.

Silva se povredio 4. februara u prvom poluvremenu utakmice protiv Totenhema (1:0) u Premijer ligi i propustio je pet mečeva.

Brazilski fudbaler vratio se treninzima prošle nedelje, ali nije bio spreman da igra protiv Sautemptona u subotu, u meču koji je završen 1:1.

"On nije na raspolaganju iako trenira. Mi putujemo, ali on nije na raspolaganju", rekao je Tuhel, preneo je Skaj.

Fudbaleri Čelsija igraju u utorak od 21 sat u Bukureštu kao gosti protiv Atletiko Madrida, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.

Tuhel je rekao da će u konkurenciji za tim biti Kaj Haverc i Kristijan Pulišić.

Haverc je odsustvovao od 31. januara i utakmice sa Barnlijem (2:0). Pulišić je kod Tuhela bio starter samo jednom zbog problema sa listom.

"Srećni smo što su obojica u ekipi. Trenirali su, nije ništa sporno i putovaće sa nama", naveo je trener londonske ekipe.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track