LENON PODNEO OSTAVKU: Seltik ostao bez trenera! (FOTO)
Foto: EPA/Jonas Ekstromer

PROMENE NA KLUPI

LENON PODNEO OSTAVKU: Seltik ostao bez trenera! (FOTO)

Fudbal -

Trener fudbalera Seltika Nil Lenon podneo je ostavku, pošto ekipa zaostaje 18 bodova za gradskim rivalom Rendžersom u škotskom prvenstvu.

Lenon je u dva mandata predvodio Seltik, a drugi put u klub je došao u februaru 2019. godine kada je zamenio Brendana Rodžersa i predvodio je ekipu do dve šampionske titule, dva Kupa i jednog Liga kupa.

Ekipu će privremeno predvoditi pomoćni trener Džon Kendi.

Seltik ove sezone pokušava da osvoji 10. uzastopnu šampionsku titulu, ali posle poraza od Ros Kauntija (0:1) u nedelju, posle 30 kola ekipa na drugom mestu na tabeli zaostaje 18 bodova za Rendžersom.

"Imali smo tešku sezonu zbog mnogo faktora i naravno, frustrirajuće je i razočaravajuće što nismo uspeli da ponovimo dobre rezultate. Kao i uvek radio sam naporno kako bih pokušao da preokrenem stvari, ali nažalost nismo uspeli da napravimo rezultate koji su nam potrebni", rekao je Lenon za klupski sajt.

Seltik, fudbal
foto: AP

On je dodao da je uvek davao sve od sebe za klub i da je ponosan na trofeje koje je doneo navijačima Seltika.

"Klub će uvek biti deo mene. Uvek ću biti navijač Seltika i uvek ću Seltiku želeti nabolje", naveo je bivši kapiten glazgovske ekipe.

Seltik je saopštio da je Lenon služio klubu kao igrač i kao trener.

"Nil je uvek bio i uvek će biti pravi seltikovac i neko o kome ću uvek imati najbolje mišljenje. Za mene je ovo tužan dan jer Nil odlazi. On je kvalitetan i pristojan čovek, neko ko će uvek biti deo tkiva Seltika i neko ko će uvek biti dobrodošao na Seltik Parku", naveo je izvršni direktor Seltika Piter Lovel.

Klub je zahvalio Leononu na svemu što je uradio i poželeo mu sreću u nastavku karijere.

Lenon je kao trener sa Seltikom osvojio ukupno pet šampionskih titula, četiri Kupa Škotske i Liga kup.

Kao igrač, sa glazgovskim klubom osvojio je pet titula, četiri Kupa i dva Liga kupa, a bio je i finalista Kupa Uefa u sezoni 2002/2003.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track