MENČESTER SITI BOLJI OD MEHENGLADBAHA: Građani lako izašli na kraj sa Nemcima! Minimalac Reala u Bergamu sa igračem više! VIDEO
Foto: EPA/Paolo Magni

LIGA ŠAMPIONA

MENČESTER SITI BOLJI OD MEHENGLADBAHA: Građani lako izašli na kraj sa Nemcima! Minimalac Reala u Bergamu sa igračem više! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras u Bergamu ekipu Atalante sa 1:0, dok je Mančester siti u Budumpešti slavio protiv Borusije Menhengladbah sa 2:0, u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Tok utakmice u Bergamu umnogome je odredjen u 17. minutu kada je Remo Frojler zbog oštrog prekršaja dobio direktan crveni karton i ostavio Atalantu sa igračem manje na terenu. Real je nakon toga držao loptu, ali je jedini pravu šansu imao u finišu prvog poluvremena kada je Pjerluidji Golini odbranio šut Kazemira.

Španski klub je i u drugom poluvremenu dominirao, Atalanta se odlično branila, ali nije uspela da se odbrani pošto je Ferlan Mendi u 86. minutu preciznim udarcem sa dvadesetak metara doneo pobedu Realu.

Liga šampiona
foto: EPA/Zsolt Szigetvary

Fudbaleri Mančester sitija su na neutralnom terenu u Budimpešti slavili protiv Borusije Menhengladbah sa 2:0.

Siti je poveo u 29. minutu golom Bernarda Silve. Žoao Kanselo je uputio centaršut sa leve strane na drugu stativu, a na pravom mestu se našao Silva i glavom sproveo loptu u mrežu.

Drugi gol za Siti postigao je Gabrijel Žezus u 65. minutu. Ponovo je Kanselo centrirao na drugu stativu ka Bernardu Silvi koji je glavom vratio loptu na peterac gde se našao Žezus i lako zatresao mrežu Borusije.

Revanš utakmice igraju se 16. marta.

Liga šampiona
foto: AP/Laszlo Balogh

TOK MEČEVA:

Atalanta - Real Madrid 0:1,

Borusija Mehengladbah - Mančester siti 0:2.

Kraj!

86. minut - Mendi donosi prednost Realu u Bergamu.

65. minut - Gabrijel Žezus duplira prednost Sitija protiv Nemaca.

Počela su druga poluvremena na utakmicama.

Zavšrena su poluvremena na obe utakmice.

29. minut - Mančester siti vodi protiv Borusije golom Bernarda Silve.

17. minut - Od ovog trenutka Atalanta će do kraja meča igrati sa igračem manje zbog crvenog kartona za Freulera.

1. minut - Počele su utakmice u Budimpešti i Italiji.

SASTAVI:

Liga šampiona
foto: Flashscoore
Liga šampiona
foto: Flashscoore

Nešto više od godinu dana nakon "nulte utakmice", fudbalski klub Atalanta ponovo će igrati nokaut fazu Lige šampiona pošto će u sredu dočekati Real Madrid.

Prošlogodišnja utakmica Atalante protiv Valensije koja je odigrana u Milanu 19. februara bila je najveća u klupskoj istoriji. Trećina stanovništva Bergama preselila se na San Siro i ispratila veliku pobedu od 4:1.

Nedugo potom, Bergamo je postao jedan od epicentara korona virusa u Italiji. Tu utakmicu su italijanski mediji nazvali "nulta utakmica", pošto se veruje da je bila okidač brzog širenja korona virusa u Bergamu.

Sada će Atalanta ugostiti Real na praznom stadionu u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

"Verujem da je za stanovnike Bergama to što ne mogu da budu na stadionu veliko razočarenje. Ove trenutke svakako treba podeliti sa njima. Uvek su bili uz tim. Tužno je što ne možemo da igramo mečeve pred navijačima", rekao je fudbaler Atalante Luis Murijel.

Velika je razlika izmedju Reala koji je 13 puta bio šampion Evrope i Atalante koja tek drugi put igra u Ligi šampiona. Ali, trener italijanskog tima Djan Pjero Gasperini veruje da bi to moglo da pomogne njegovom timu.

"Imamo entuzijazam. Nemamo naviku da igramo ovakve utakmice... Za nas je ovo veliki dogadjaj. Imamo dodatnu motivaciju", rekao je on.

Real je u Bergamo doputovao desetkovan. Napadač Karim Benzema se nije oporavio na vreme i ostao je u Španiji zajedno sa Serhijem Ramosom, Edenom Azarom, Marselom, Danijem Karvahalom...

Upravo zbog toga, po rečima Gasperinija, njegov tim mora da bude još oprezniji.

"Real je jedan od najjačih timova na svetu. Zaista ne mogu da kažem koja je razlika izmedju nas u procentima, ali mogu da kažem da smo mi u ovakvim utakmicama uvek davali više od sebe", rekao je on.

Utakmica Atalanta - Real Madrid igra se od 21.00 čas.

U isto vreme u Nemačkoj snage će odmeriti Borusija Mehengladbah koja se ne nalazi baš u najboljih formi i ekipa Manečster sitija koja je lider u domaćem šampionatu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track