DEGENEKOVIH STO: Ljubimac Delija obeležio JUBILEJ u Zvezdinom dresu!
Foto: Starsport©

LEPO

DEGENEKOVIH STO: Ljubimac Delija obeležio JUBILEJ u Zvezdinom dresu!

Fudbal -

Miloš Degenek je nedavno u utakmici protiv Milana odigrao 100. zvanični meč u crveno-belom dresu i od kluba dobio znak zahvalnosti u vidu dresa koji mu je svečano uručio, pred utakmicu protiv Proletera, predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović

Reprezentavac Australije debitovao je u velikom stilu 17. jula 2018. godine u meču protiv Spartaksa, u kom je Zvezda slavila sa 2:0. Nekadašnji defanzivac Minhena 1860, Jokahame, Al-Hilala, odigrao je odličnu utakmicu kao i ceo tim u dvomeču sa Milanom u šesnaestini finala Lige Evrope. Bio je jedan od glavnih protagonista u sezoni 2018/2019, kada su crveno-beli obezbedili plasman u Ligu šampiona.

Miloš Degenek
foto: EPA/SRDJAN SUKI

Poseban junak bio je u legendarnom susretu protiv Salcburga u Austriji, a godinu dana kasnije protiv Jang bojsa je pokazao da mu postizanje golova u evropskim mečevima nije strano. Bio je nezamenjiv igrač u odbrani kod nekadašnjeg trenera Vladana Milojevića u prethodnim sezonama, a odlične partije nastavio je da pruža i kod trenutnog šefa stučnog štaba Dejana Stankovića.

Odigrao je 62 prvenstvenih mečeva uz dva pogotka, 38 puta je nosio dres Crvene zvezde u evropskim takmičenjima i dva puta u Kupu Srbije.

Pred početak današnjeg meča, 27-godišnji defanzivac dobio je od kluba tradicionalni poklon, dres sa brojem 100. Njega mu je uručio predsednik kluba Svetozar Mijailović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track