POSLE HAOSA NA NOU KAMPU: Oglasila se i Barselona, jasna poruka nakon hapšenja bivšeg predsednika!
Foto: Profimedia

reakcija

POSLE HAOSA NA NOU KAMPU: Oglasila se i Barselona, jasna poruka nakon hapšenja bivšeg predsednika!

Fudbal -

Fudbalski klub Barselona saopštio je posle pretresa prostorija na Nou Kampu i privođenja četvoročlane grupe koju čine: bivši predsednik Đozep Marija Bartomeu, direktor Oskar Grau, čelnik pravne službe Roman Gomes Ponti i predsedničkov savetnik Haume Masferer, da će klub u potpunosti sarađivati sa policijom.

"Barselona je ponudila punu saradnju policijskim i sudskim vlastima kako bi pomogla u utvrđivanju činjenica koje su predmet ove istrage", navela je Barselona u saopštenju.

"Informacije i dokumentacija koje zahteva policija strogo su ograničene na činjenice koje se odnose na ovaj slučaj. Barselona poštuje tekuće pravne postupke i princip pretpostavke nevinosti ljudi koji su se našli u procesu", dodaje se u saopštenju.

Katalonska policija je saopštila da je privela nekoliko osoba nakon pretresa prostorija fudbalskog kluba Barselona.

Španski mediji su izvestili da je ova operacija policije povezana sa prošlogodišnjom aferom "Barsagejt" kada su klupski zvaničnici optuženi za pokretanje kampanje blaćenja sadašnjih i bivših igrača na društvenim mrežema koji su bili kritični prema klubu i tadašnjem predsedniku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track