CIFRA DA PADNEŠ U NESVEST! Otkriveno kolika će biti Piksijeva plata na klupi Srbije: Za plasman na Mundijal dobiće PAPREN BONUS!
Foto: Starsport©

nerealno

CIFRA DA PADNEŠ U NESVEST! Otkriveno kolika će biti Piksijeva plata na klupi Srbije: Za plasman na Mundijal dobiće PAPREN BONUS!

Fudbal -

Legendarni Dragan Stojković Piksi u ponedeljak je potpisao trogodišnji ugovor sa Fudbalskim Savezom Srbije i tako je zvanično postao selektor naše fudbalske reprezentacije.

Njegova godišnja plata biće neverovatnih 1,2 miliona evra! To znači da će novi selektor Orlova za tri godine, bez bonusa, zaraditi čak 3,6 miliona evropskih novčanica!

Pored toga, za plasman na veliko takmičenje Piksiju po ugovoru sleduje i bonus od milion evra!

Stojković je imao bogat ugovor sa kineskim Gvangžuom RF. Piksi je dogovorio sporazumni raskid saradnje i tako im oprostio više od tri miliona duga, a čelnici FSS su obećali da će mu nadoknaditi taj novac.

"U startu je bilo jasno da Piksi neće doći da radi za 360.000 evra godišnje, koliko je imao njegov pomoćnik Ljubiša Tumbaković. Predsednik Slaviša Kokeza sa svojim saradnicima bio je spreman da izdvoji mnogo više novca, jer mu je bilo veoma stalo da angažuje Stojkovića. Kokeza je pristao da nadoknadi Piksiju novac koji će izgubiti prevremenim raskidom ugovora sa Kinezima. Zbog toga će Piksi u FSS imati platu od 1,2 miliona evra godišnje. Time su zadovoljni i Piksi i ljudi u Savezu", tvrdi izvor "Informera".

Piksi se obavezao da će voditi Orlove u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru (2022.), ali i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine održava u Nemačkoj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track