DRŽ` SE PIKSI: Portugalci zeznuli Engleze, dolaze u Srbiju u najjačem sastavu, sa Ronaldom i zvezdama Premijer lige
Foto: FSS

snašli se

DRŽ` SE PIKSI: Portugalci zeznuli Engleze, dolaze u Srbiju u najjačem sastavu, sa Ronaldom i zvezdama Premijer lige

Fudbal -

Zbog strogih propisa u Velikoj Britaniji, rival Srbije odlučio da se fudbaleri okupe u Italiji, koja nije na crvenoj listi, pa će se odatle uputiti na duel sa "orlovima"

Srbija je mogla da 27. marta zaigra protiv desetkovanog Portugala, ali su se čelnici te zemlje snašli u poslednjem trenutku.

Dolazak fudbalera iz engleske Premijer lige je "visio", jer su britanske vlasti državu Portugal stavili na crvenu listu zbog kovida, što bi značilo da bi igrači te zemlje morali da provedu deset dana u karantinu, kad bi se vratili iz Lisabona. Portugalci su bili svesni da će UEFA i FIFA podržati odluku engleskih klubova, pa su rešili da okupljanje nacionalnog tima i kvalifikacione utakmice ne igraju kod kuće.

Bruno Fernandeš
foto: EPA/PETER POWELL

U suprotnom, selektor Fernando Santoš ne bi mogao da računa na Bruna Fernandeza iz Mančester junajteda, Bernarda Silvu, Rubena Dijaza i Žoaoa Kansela iz Mančester sitija, Dijoga Žotu iz LIverpula, te petoricu reprezentativaca iz Vulverhemptona Pedra Neta, Žoaa Mutinja, Rubena Nevesa, Ruija Patrisija i Nelsona Semeda.

Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

Ostao bi samo sa Kristijanom Ronaldom iz Juventusa i Žoaom Feliksom iz Atletika i asovima koji igraju po Francuskoj i domaćem prvenstvu.

Bernardo Silva
foto: AP

Zato su Porugalci odlučili da se okupe u Italiji, u Torinu, gde će i odigrati meč protiv Azerbejdžana. Odatle će se uputiti u Srbiju. Italija i Srbija nisu na crvenoj listi zbog kovida u Velikoj Britaniji.

- Niz restrikcija vezanih za Portugal kao destinaciju, zbog pandemije kovida 19, primorao je Savez da potraži alternativna rešenja za pripreme reprezentacije za početak kvalifikacija za SP. Posle proučenih zabrana i analizom raznih solucija, obaveštavamo sve da će državni tim pripreme i prvu utakmicu protiv Azerbejdžana odraditi na stadionu Juventusa u Torinu - piše u saopštenju FS Portugala.

Uzburkao strasti

Klop: Ne puštam igrače!

Jirgen Klop sigurno neće dozvoliti odlazak Dijoga Žote u reprezentaciju Portugala, ako se oporavi od povrede i to je jasno rekao:

- Mislim da se svi klubovi slažu da sa ovim problemima. Ne možemo da pustimo igrače i onda rešimo situaciju tako što ćemo ih kad se vrate smestiti u desetodnevni hotelski karantin. To jednostavno nije moguće! Razumem potrebe saveza, ali ovo je vreme kada ne možemo sve usrećiti. Moramo priznati da igrače plaćaju klubovi, pa to znači da moramo biti prioritet.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track