PUČE PETARDA NA BANJICI! PARNI VALJAK NASTAVIO DA MELJE: Partizan razbio Rad za 15. uzastopnu pobedu VIDEO
Foto: Starsport©

Superliga Srbije

PUČE PETARDA NA BANJICI! PARNI VALJAK NASTAVIO DA MELJE: Partizan razbio Rad za 15. uzastopnu pobedu VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su u 26. kolu Superlige Srbije kao gosti Rad 5:0 (2:0) i tako nastavili niz od 15 trijumfa u nacionalnom šampionatu.

Golove za Partizan su postigli Filip Holender u 24, Bibras Natho u 35, Lazar Marković u 48, Sejdubu Suma u 66. i Filip Stevanović u 72. minutu.

Rad je od 89. minuta igrao sa igračem manje, nakon što je Lazar Stojsavljević dobio direktan crveni karton.

Partizan je upisao 21. pobedu u šampionatu i nalazi se na drugom mestu sa 65 bodova, tri manje i dve utakmice više od prvoplasirane Crvene zvezde. Rad je zabeležio 16. poraz i 26 poena zauzima 15. poziciju.

Meč je počeo prilično mirno, Partizan nije imao većih šansi u ranoj fazi. Ipak, sjajna lopta Asana za Holendera i odlična egzekucija Partizanovog napadača bile su dovoljne za 1:0 u 24. minutu. Duplirao je Natho na asistenciju Markovića 11 minuta kasnije i sa 2:0 se otišlo na odmor.

Već na samom startu drugog poluvremena precizan je bio Lazar Marković. Njemu je Natho vratio asistenciju i mirno je sve to realizovao.

Suma je ušao u 56. minutu, a deset minuta kasnije doneo je 4:0 Partizanu fantastičnim udarcem levicom iz kaznenog prostora. Nemoćan je bio Damir Kahriman.

Za "petardu" se postarao mladi Filip Stevanović u 71. minutu, on je takođe jako pucao i sa desne strane doneo peti gol Partizanu.

Drugo poluvreme

90. minut - Kraj utakmice

90. minut - Suma iz slobodnog udarca sa 18 metara pogađa prečku

88. minut - Lazar Stojsavljević je kao poslednji igrač odbrane Rada oborio Jovića, pa će domaći meč završiti sa deset fudbalera

83. minut - Kao da svi čekaju da se utakmica završi

76. minut - Napadi Partizana ne prestaju! Štulić je bio u prilici, ali nije uspeo bolje da zahvati loptu

73. minut - GOOOOOOOOL 0:5 Stevanović!

66. minut - GOOOOOOOOOOOL 0:4, Suma! On je nanizao nekoliko igrača Rada, a zatim je i golmana

63. minut - Ušao je Suma u priliku, dobio je loptu sa leve strane, šutirao je, ali je to bilo previsoko

54. minut - Lazarević se našao u prilici, šutirao je iskosa sa desne strane, a lopta je po visini otišla pored stative

50. minut - Zicer za Holendera, koji je obišao Kahrimana, ali je otišao ukoso

48. minut - GOOOOOOOL 0:3, Lazar Marković

46. minut - Utakmica je nastavlja

Drugo poluvreme

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena

40. minut - Holender je posle duela sa Mladenovićem pao u kaznenom prostoru, deluje da se okliznuo. Fudbaler Partizana je ostao da leži na zemlji

35. minut - GOOOOOOOOOL 0:2, Natho! Marković je video Natha koji natrčava, a Holender mu je propustio loptu

33. minut - Velika prilika za Rad! Posle centarušta Ciger je zakačio loptu, a Popović je u poslednjem momentu uspeo da je spreči da uđe u gol!

30. minut - Novi pokušaj Holenders i odbrana Kahrimana

24. minut - GOOOOOOOL 0:1, Holender! Asano je dugo vukao loptu, posle proigrao Filipa Holendera, a reprezentativac Mađarske drugu priliku na meču pretvara u gol. Njegov šesti ove sezone

21. minut - Tučević je probao iz daljine, siguran je Popović

16. minut - Solidan pokušaj Filipa Holendera

12. minut - Prva konkretnija akcija gostiju, posle kombinacije Miljkovića, Natha i Asana lopta je bila namenjena Lazaru Markoviću, ali je odbrana domaćina interevnisala

6. minut - Igra se otvoreno na obe strane terena, ali za sada nema prilika

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

RAD: Kahriman – Lazarević, Ciger, Stojsavljević, Tučević – Blažić, Busnić, Mladenović – Karaklajić, Novaković, Kaluđerović.

PARTIZAN: Popović – Miljković, S.Marković, Vujačić, Obradović – Šćekić, Jojić – Asano, Natho, L. Marković – Holender.

Sastavi

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da očekuje teži meč nego u prvom delu sezone, jer je trener Milanović svojim iskustvom podigao ekipu Rada:

’’Biće drugačija utakmica nego jesenas. Promenili su trenera, Milanović je podigao ekipu Rada, iskusan je trener. Rad igra dosta bolje nego na početku, ali i mi igramo bolje. Sigurno je da će biti drugačija i neizvesnija utakmica. Njima je važna utakmica za opstanak, nama za borbu za titulu. Biće teška utakmica sigurno. Bez obzira na podatak da igraju bolje u gostima, više bih voleo da igramo kod kuće nego na njihovom stadionu. Nema pravila, igraju oni uvek dobro na Banjici. Svaka utakmica je drugačija, predstavlja novo dokazivanje. Kada imate opterećenje, pritisak obaveze pobede, znači da ste na pravom putu. Mi tako funkcionišemo sve vreme. Svaka utakmica ovde je veliki pritisak i to je normalno.’’

Šef stručnog štaba ’’građevinara’’ Milan Milanović ističe da će njegov tim kao i uvek ići na pobedu, da svako ko ulazi u utakmicu da izgubi ne treba ni da se bavi fudbalom:

’’Svako ko ulazi u utakmicu da izgubi, bolje i da ne trenira i da ne igra fudbal. Mi kada ulazimo u meč uvek idemo na pobedu, to su mi očekivanja i sada. Ja uvek idem na trijumf. Zavisi dosta toga i od Partizana, naravno, ali mi ćemo učiniti sve da ih pobedimo. Kada je reč o borbi za opstanak, moje mišljenje je da su od petog do poslednjeg mesta sve ekipe ujednačene. Samo je pitanje psihološke, fizičke i tehničke pripreme i ko će da bude tog dana nadahnutiji! Ne treba da bude iznenađenja kada neko nekoga pobedi.’’

Meč 26. kola Super lige Srbije između Rada i Partizana igra se sa početkom u 17:05 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track