MESI DAO SVOJ GLAS ZA PREDSEDNIKA: Argentinac na izborima za prvog čoveka Barselone!
Foto: Profimedia

nova uprava

MESI DAO SVOJ GLAS ZA PREDSEDNIKA: Argentinac na izborima za prvog čoveka Barselone!

Fudbal -

Fudbaler Barselone Lionel Mesi glasao je danas na izborima za predsednika tog fudbalskog kluba.Mesi je zajedno sa sinom došao na stadion Kamp Nou na glasanje za 42. predsednika kluba.

Kandidati za predsednika su Đoan Laporta, Viktor Font i Toni Frejša, a pobednik će imati mandat do 2026. godine.

Barselonu za sada predvodi privremena uprava, pošto je njen bivši predsednik Đozep Marija Bartomeu zajedno sa upravom podneo ostavku pošto im je izglasano nepoverenje.

Bartomeu je zajedno sa još trojicom nekadašnjih funkcionera uhapšen 1. marta, nakon što je policija pretresla prostorije Barselone u vezi sa prošlogodišnjom aferom "Barsagejt", kada su klupski zvaničnici optuženi za pokretanje kampanje blaćenja sadašnjih i bivših igrača na društvenim mrežama koji su bili kritični prema klubu i tadašnjem predsedniku.

On je privremeno pušten na slobodu posle noći provede u zatvoru.

Novog predsednika Barselone čeka težak zadatak - da ubedi najboljeg igrača kluba i jednog od najboljih fudbalera u istoriji Mesija da ostane na Kamp Nou.

Mesijev ugovor ističe na kraju sezone. Argentinac je prošlog leta tražio da napusti klub, ali mu uprava to nije dozvolila i on je ostao, pošto nije želeo da ide na sud.

Na predsedničkim izborima više od 110.000 članova Barselone ima pravo glasa. Osim na stadionu, može se glasati i na drugim izbornim mestima u severoistočnoj Kataloniji i u Andori, a članovi su imali mogućnost glasanja putem pisama.

Osim Mesija glasali su i ostali fudbaleri Barselone.

Rezultati glasanja očekuju se u nedelju uveče.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track