SERIJA BRĐANA TRAJALA OD PARTIZANA DO ZVEZDE! Kamenović: Uvek su interesantni mečevi protiv Radničkog, želimo u Evropu!
Foto: Fk. Čukarički

derbi na banovom brdu

SERIJA BRĐANA TRAJALA OD PARTIZANA DO ZVEZDE! Kamenović: Uvek su interesantni mečevi protiv Radničkog, želimo u Evropu!

Fudbal -

Serija nepobedivosti Čukaričkog trajala je od gostovanja Partizanu u Humskoj početkom decembra prošle godine do gostovanja Crvenoj zvezdi u Ljutice Bogdana prethodnog vikend

Između dva duela protiv večitih rivala Brđani su u osam mečeva ostvarili sedam pobeda i jednom su igrali nerešeno.Na taj način ekipa Dušana Đorđevića je postala ozbiljan konkurent za plasman u Evropu, posle godinu dana pauze. Jedan od derbija narednog kola biće igran upravo na Banovom brdu, gde Čukarički dočekuje niški Radnički

.Dimitrije Kamenović, momak koji je rođen i odrastao je na jugu Srbije, tačnije u Pirotu, odlično poznaje Nišlije.

- Čukarički i Radnički već imaju zavidnu tradiciju interesantnih mečeva. Svaka utakmica protiv Nišlija bila je vrlo zanimljiva. U prvom delu sezone odigrali smo vrlo tvrd meč na Čairu, mreže se nisu tresle, a mogli smo do pobede. Prethodni susret na Banovom brdu bio je izuzetan, slavili smo posle velikog preokreta u Kupu sa 3:2 i tada se plasirali u polufinale. Očekujem pre svega veliku borbu na terenu, a mi smo spremni da započnemo novi pobednički niz – kazao je Dimitrije Kamenović, levi bek Čukaričkog.

Čukarički je u prethodnoj rundi propisno namučio lidera Crvenu zvezdu, malo je nedostajalo da belo-crni ostanu neporaženi na stadionu „Rajko Mitić“.

- Dosta smo se emotivno i fizički potrošili na tom meču, ali ne želimo da se osvrćemo na ono što je iza nas, već razmišljamo samo o utakmici sa Radničkim.

O Nišlijama je Kamenović imao samo reči hvale:

- Imaju odličnog trenera, koji pokušava da nametne stil igre koji je gajio i u Subotici. Uz to, Radnički ima vrlo kvalitetne pojedince, mnoštvo iskusnih igrača, neće nam biti lako u tom duelu. Naša je prednost što igramo na domaćem terenu, uvek nam je lakše na Banovom brdu, tu smo svoji na svome. Kamenović je u Čukaričkom od 2015. godine, već dve godine je u prvom timu, ranije je prošao mlađe kategorije tima sa Banovog brda.

Levi bek Čukaričkog je na pitanje da oceni igre kluba ove sezone kazao da je vrlo zadovoljan.

- Sve je lepše kad se pobeđuje. Već sam šestu godinu u Čukaričkom, uvek je atmosfera bila dobra, ali čini mi se nikad na ovakvom nivou kao ove sezone. Zadovoljan sam i svojim, ali pre svega igrama ekipe, dajemo golove, pobeđujemo, igramo atraktivan, dopadljiv fudbal. Na trenutak smo dotakli i treće mesto, sad smo ponovo na četvrtom, ali kao klub uvek želimo više. Borićemo se sa Vojvodinom do kraja, ali pre svega razmišljamo o našim igrama. Na dobrom smo putu da izborimo plasman u Evropu i to je trenutno najbitnije – zaključio je Kamenović.

U međuvremenu, Kamenović je dobio poziv selektora Ilije Stolice za mladu reprezentaciju Srbije, uz njega od saigrača iz Čukaričkog u dresu sa nacionalnim grbom biće još Jovan Lukić i Milutin Vidosavljević.

- Ovo je sastav za novi ciklus, čeka nas prvo okupljanje nove generacije. Drago mi je da sam ponovo tu, svi imamo puno poverenje u selektora. Trudićemo se da bude bolje nego prošle godine. Velika je čast igrati u reprzentaciji svoje zemlje, za jednog fudbalera nema većeg zadovoljstva. Pripremna utakmica protiv Turske biće dobra provera za naš novi sastav – kazao je Kamenović

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track