SRBIN DIGAO ITALIJU NA NOGE: Dušan Vlahović posle het-trika vredi 40 miliona evra, Milan ga želi kao zamenu za IBRU!
Foto: Profimedia

tooo srbine

SRBIN DIGAO ITALIJU NA NOGE: Dušan Vlahović posle het-trika vredi 40 miliona evra, Milan ga želi kao zamenu za IBRU!

Fudbal -

U Fjorentini svesni da ne postoji ni promil šanse da zadrže mladog napadača na leto, pa su odredili cenu za njegovu prodaju

Dušan Vlahović! To je ime koje se ovih dana izgovara u Italiji, njegove fotografije krase naslovnice svih sportskih dnevnika na Apeninima, a TV stanice sa poštovanjem govore o mladom Srbinu.

Dušan Vlahović podelio je fotografiju na društvenim mrežama, gde drži loptu sa utakmice protiv Beneventa sa potpisima svih saigrača, uz reči:

- Hvala mojoj porodici, navijačima koji su godinu dana odsutni sa tribina, klubu, predsedniku i njegovim najmilijima, ali pre svega timu i treneru. Prvi het-trik u ovim bojama, prvi u Seriji A, prvi u Fjorentini. Mirno sada, imamo još mnogo toga da uradimo.

Het-trik protiv Beneventa izbacio je u orbitu napadača Fjorentine, koji je samo potvrdio da je jedan od najperspektivnijih napadača u Evropi. Postigao je 12 golova ove sezone i to je podatak za respekt, posebno što je od napadača rođenih 2000. godine i kasnije, samo Erling Haland iz Dortmunda produktivniji od Vlahovića. Norvežanin je dao 19 golova.

Italijanski mediji pišu da je Dušan Vlahović čvrsto odlučio da na leto promeni klub. Njemu su potrebni veći izazovi u karijeri i igranje Lige šampiona, a to ne može u Fjorentini. Mladi Srbin zarađuje u Firenci 800.000 evra po sezoni i po tome je jedan od najmanje plaćenih igrača u klubu. Pokušali su u Firenci da mu ponude tri puta veću platu, odnosno 2.400.000 evra po sezini i produžetak ugovora koji ističe na leto 2023. godine, ali su odbijeni.

Zlatan Ibrahimović
foto: Starsport©

Zato su svesni u Fjorentini da je sada pravi trenutak za prodaju Dušana Vlahovića i odredili su sumu - 40.000.000 evra! A, prvi u red za visokim Srbinom stao je slavni Milan, koji želi da talentovani napadač na San Siru bude prirodna zamena za Zlatana Ibrahimovića. Naredne sezone da igraju u tandemu, a onda da Vlahović u svemu odmeni vremešnog Šveđanina.

Ni u Romi ne sede skrštenih ruku, i oni žele Vlahovića, a koketiranje sa njim traje već više od godinu dana. Svesni su da je vreme Edina Džeka prošlo i da im je potrebna nova krv u timu.

Valja napomenuti da je Dušan Vlahović potencijalna meta i Borusije iz Dortmunda, ukoliko "milioneri" predstojećeg leta prodaju Erlinga Halanda za 150.000.000 evra. U red za Srbinom stali su i Salcburg, Volfzburg i Lajpcig.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track