GRAĐANI HOĆE KVADRIPLU KRUNU! Zinčenko: Želimo da osvojimo sve! Gvardiola: Četiri titule niko ranije nije osvojio!
Foto: epa

da li će ući u istoriju fudbala

GRAĐANI HOĆE KVADRIPLU KRUNU! Zinčenko: Želimo da osvojimo sve! Gvardiola: Četiri titule niko ranije nije osvojio!

Fudbal -

Fudbaler Mančester sitija Oleksandr Zinčenko rekao je danas, pred revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Borusije iz Menhengladbaha, da njegov tim želi da osvoji sva takmičenja.

"I dalje smo u svim takmičenjima i želimo da pokušamo da osvojimo sve. To znači da u svakom meču moramo da budemo najbolji, a u ovoj fazi Lige šampiona su uvek teški mečevi", rekao je Zinčenko, a preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Siti je u prvom meču slavio sa 2:0, a kao i prvi i revanš meč igra se sutra u Budimpešti zbog ograničenja putovanja vezanih za pandemiju korona virusa, dok će uslovni domaćin biti engleski tim.

Fudbaleri Sitija nalaze se na prvom mestu Premijer lige sa 14 bodova više od drugoplasiranog gradskog rivala Junajteda, osigurali su finale Liga Kupa, a nalaze se i u četvrtfinalu FA Kupa.

Nijedan engleski klub nije uspeo da osvoji sve četiri titule u jednoj sezoni.

"Četiri titule niko ranije nije osvojio i mislim da se neće desiti ni ove sezone. Jedino o čemu bi trebalo razmišljati je ova utakmica, a zatim i ona sa Evertonom", rekao je trener Sitija Pep Gvardiola.

Pep Gvardiola
foto: Profimedia

"Stariji sam od Zinčenka, imam više iskustva i ne slažem se sa njim. Sve o čemu bi trebalo on da brine je da sutra odigra dobro utakmicu i da mi prođemo", dodao je on.

Siti je prvi u Premijer ligi i pobedio je u 23 od poslednje 24 utakmice u svim takmičenjima, izgubivši samo od gradskog rivala Mančester junajteda u meču Premijer lige.

"Ono što smo radili pre je dobro, ali ne znači da će se to dogoditi i sutra. Svaka utakmica je drugačija, pokušaćemo da minimiziramo greške. Neverovatno poštujem Gladbah. Oni imaju oružje i znaju da ga koriste, a ja želim da vidim kako moj tim pokušava da dobije utakmicu", rekao je Gvardiola.

Gvardiola je na konferenciji za medije rekao i da će za revanš meč biti spreman i napadač Rahim Sterling, koji je propustio prošli meč u Premijer ligi protiv Fulama.

"Sterling putuje sa nama. Ceo tim putuje u Budimpeštu, svi igrači su dobro reagovali. Ja ne očekujem da će svi na kraju biti srećni, jer ne mogu svi da igraju. To je normalno, a Rahim je veoma važan za tim", ocenio je trener Sitija. Meč na "Puškaš Areni" igra se sutra od 21.00

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track