CRVENA ZVEZDA IMA NAJBOLJEG STRANCA U ISTORIJI: Kralj strelaca i novi rekorder na Marakani je BEN, ima li ko jači?!
Foto: FK Crvena Zvezda

ušao u istoriju

CRVENA ZVEZDA IMA NAJBOLJEG STRANCA U ISTORIJI: Kralj strelaca i novi rekorder na Marakani je BEN, ima li ko jači?!

Fudbal -

Napadač sa Komorskih ostrva dao 61 gol u 120 utakmica odigranih u crveno-belom dresu

Zlatnim slovima upisao se El Fardu Ben u istoriju Crvene zvezde. Momak sa Komorskih ostrva postigao je 61 gol u crveno-belom dresu iz 120 utakmica i postao najbolji strelac stranac u istoriji kluba.

Golom protiv Voždovca Ben je oborio rekord Ričmonda Boaćija i osamio se na listi golgetera stranaca. Ispred njega je još nekoliko meseci u dresu Crvene zvezde, sasvim dovoljno da podigne lestvicu i postavi domaći zadatak pred nove generacije.

- Sa postignutim 61. golom postao sam najbolji strani strelac koji je igrao pod bojama Crvene zvezde. Želim da se zahvalim svim svojim saigračima,navijačima,trenerima i čitavom osoblju bez kojih ne bih ušao u istoriju kluba. Zahvalnost mom agentu koji mi je pomogao da postanem član crveno-bele porodice.Takođe ne zaboravljajući svoju ženu, svoju decu i svoju porodicu koja me je uvek podržavala. Veliko hvala Zvezdinim navijačima,vi ste najbolji - napisao je Ben na svom instagram profilu.

El Fardu Ben
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

El Fardu Ben stigao je u Crvenu zvezdu iz Olimpijakosa u januaru 2018. godine za 500.000 evra. Na njegovom transferu insistirao je tadašnji trener Vladan Milojević. Sjajno je igrao Ben kod njega, ali i kod novog šefa struke Dejana Stankovića, pod čijom je komandom i stigao do rekorda.

El Fardu Ben
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

El Fardu Ben bio je nemilosrdan prema rivalima u domaćem prvenstvu, ali i u evropskim takmičenjima, pa se maltene na svim bitnijim utakmicama upisivao u strelce u dresu Crvene zvezde. Pogađao je protiv Milana, Napolija, Slovana, večitog rivala, a navijači će posebno pamtiti dva gola koja je napadač sa Komora postigao protiv Salcburga u meču posle kog je Crvena zvezda obezbedila plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Interesantno je da je Ben u tim kvalifikacijama protiv svakog od rivala crveno-belih bio strelac.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track