TRESE SE FRANCUSKA, MEMFIS DEPAJ POSLAO PORUKU EMANUELU MAKRONU: Dosta duplih aršina, pustite me da igram za Holandiju!
Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

OVO JE VAŽNO I ZA SRBIJU

TRESE SE FRANCUSKA, MEMFIS DEPAJ POSLAO PORUKU EMANUELU MAKRONU: Dosta duplih aršina, pustite me da igram za Holandiju!

Fudbal -

Trojica srpskih fudbalera Predrag Rajković, Mihailo Ristić i Stefan Mitrović čekaju odluku vlade Francuske

Holandski fudbaler Memfis Depaj koji igra za Lion uputio je poruku Vladi Francuske, premijeru Emanuelu Makronu i svom klubu Olimpiku. On traži da mu bude dozvoljeno da igra za svoju reprezentaciju protiv Turske.

Emanuel Makron
foto: EPA/THOMAS COEX

Odluku premijera i Vlade Francuske s nestrpljenjem očekuju i srpski fudbaleri Predrag Rajković, Mihailo Ristić i Stefan Mitrović. Da podsetimo, vlasti Francuske traže da svako ko napusti zemlju i ode u zemlje koje nisu u Evropskoj uniji, a potom se vrati, provede 10 dana u karantinu, što smeta francuskim klubovima, jer tako ne bi mogli da računaju na strance za prvenstvene utakmice i ne dozvoljavaju im da igraju za svoje reprezentacije.

Memfis Depaj se preko Tvitera obratio Emanuelu Makronu i Vladi Francuske:

– Vlado Francuske, da li mogu da se pridružim nacionalnom timu Holandije u ponedeljak. To bi bilo fer, jer već činite izuzetak u slučaju reprezentacije Francuske koja će putovati van EU da bi igrala svoje mečeve.

Memfis Depaj se pobunio iz razloga što će reprezentativci Francuske u narednih sedam dana igrati čak dva puta van Evropske unije. Prvi put protiv BiH, a drugi put protiv Kazahstana. Za frnacuske igrače ne važe pravila kao za strane fudbalere iz Lige 1.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track