CRVENA ZVEZDA ČUVA SVOG KAPITALCA: Talentovani napadač Marko Lazetić crveno-beli do juna 2024. godine!
Foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

veliki potencijal

CRVENA ZVEZDA ČUVA SVOG KAPITALCA: Talentovani napadač Marko Lazetić crveno-beli do juna 2024. godine!

Fudbal -

Robusni centarfor visok 192 centimetra produžio vernost matičnom klubu na još tri sezone

Crvena zvezda veruje u svoju decu, a poslednji primer koji potvrđuje ovu činjenicu jeste potpisivanje novog ugovora sa Markom Lazetićem. Snažni mladi centarfor stavio je paraf na novu vernost crveno-belima, na još tri godine, tačnije do juna 2024. godine.

Marko Lazetić
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Lazetić koji važi za jednog od najtalentovanijih fudbalera u regionu i o čijem potencijalu svedoči činjenica da je sa 16 godina zaigrao za seniorsku ekipu Crvene zvezde i time postao sedmi najmlađi debitant, produžetkom saradnje pokazao je da svoju budućnost vidi u klubu. Sa druge strane Crvena zvezda ovim potezom demonstrira da se uzda u fudbalere koji su stasali u Omladinskoj školi.

Marko Lazetić
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

- Zaista sam presrećan i veoma mi je drago što klub veruje u mene. Nadam se da ću opravdati poverenje dobrim igrama u crveno-belom dresu. Raduje me činjenica da ću jednog dana zaigrati na punoj Marakani i biti u prilici da ispunim dečački san svakog navijača našeg velikog kluba – rekao je Lazetić.

Marko Lazetić
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Napadač je aktuelnu sezonu počeo u omladinskoj ekipi crveno-belih koju sa klupe predvodi Marko Neđić i uprkos problemu sa povredom zabeležio sedam nastupa i postigao dva gola. Tokom zimske pauze pojačao je seniorsku ekipu razvojnog tima Grafičara zajedno sa još trojicom „klasića“ i brzo se ustalio u „srcu“ napada čete Radomira Kokovića.

- Iskustvo koje trenutno stičem igrajući za prvi tim Grafičara mi veoma pomaže, jer je velika razlika između omladinskog i seniorskog fudbala. Iz utakmice u utakmicu sve više napredujem, što mogu da primetim, a uskoro se nadam da ću dobiti priliku u Crvenoj zvezdi. Moj san, koji će se nadam se ostvariti, je da budem najbolji strelac Zvezde i od toga nikad ne odstupam – zaključio je Lazetić.

Marko Lazetić
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Mladi Marko Lazetić ima 17 godina, rođen je 22. januara 2004. godine u Beogradu i prošao je omladinsku školu Crvene zvezde čiji je član od svoje pete godine. Njegov otac Miljan rođeni je brat dvojice bivših fudbalera Nikole Lazetića koji je igrao za Crvenu zvezdu i Žarka Lazetića, nekadašnjeg člana Partizana. Marko Lazetić igra na poziciji napadača, visok je 192 centimetra. Standardni je reprezentativac Srbije u svom uzrastu. Za prvi tim Crvene zvezde debitovao je sa 16 godina i 10 meseci, 29. novembra 2020. godine na utakmici protiv Rada (3:0), kada je zamenio Ričmonda Boaćija.

Marko Lazetić
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Marko Lazetić je sa 16 godina i deset meseci treći igrač na listi najmlađih Zvezdinih debitanata. Na prvom je i dalje vezista Ivan Ilić (16 godina i 18 dana) koji sada igra u Veroni, a odmah posle njega je Milko Đurovski (16 godina i 43 dana).

Kurir sport/www.crvenazvezdafk.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track