I TO SMO DOČEKALI - GREŠKA U NAŠU KORIST! Svi dobro pamtimo šta su nam uradili Horhe Larionda, Feliks Brih i mnogi drugi...
Foto: EPA/JOSE COELHO

I TO SE DESILO

I TO SMO DOČEKALI - GREŠKA U NAŠU KORIST! Svi dobro pamtimo šta su nam uradili Horhe Larionda, Feliks Brih i mnogi drugi...

Fudbal -

Svedoci smo brojnih sudijskih odluka koje su bile na štetu Srbije u prethodnim godinama.

Posala je praksa da sa velikih takmičenja ispadamo zbog previda arbitara.

Tako je bilo u Južnoj Africi 2010. godine, gde je Orlove direktno izabacio Horhe Larionda odlukom da ne dosudi očigledan jedanaesterac za našu reprezentaciju. Sramni Urugvajac sudio je perhidno svih 90 minuta na vodenicu Australije i direktni je krivac što smo završili takmičenje u grupnoj fazi.

Šta reći tek o Feliksu Brihu i onome što je uradio na utakmici Švajcarska - Srbija. Čovek koji je stavio sebe iznad video tehnologije pokrao je Srbiju na to meču i direktno omogućio Švajcarskoj prolaz u narednu fazu.

I nisu oni jedni. Bilo je tu još mnogo, mnogo "manjih" mečeva u kojima nismo bili miljenici arbitara. Sada se situacija promenila. Da, pomogao nam je Dani Makeli. Srbija nema problem da to prizna.

Evo zašto nema VAR na kvalifikacijama

Mnogi su se zapitali kako je moguće da na mečevima kvalifikacija nema VAR tehnologije? Odgovor na to pitanje je jednostavan.

Mnoge države u Evropi nemaju u svojim ligama VAR, a na nekim stadionima bi bilo i jako teško instalirati video tehnologiju. Kako bi onda svi bili u ravnopravnom položaju - nema VAR sistema ni na jednom meču.

Kurir sport / Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track