DANCI BROJALI DO OSAM: Englezi preživeli Albaniju, Španija slavila posle preokreta VIDEO
Foto: EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL

DANCI BROJALI DO OSAM: Englezi preživeli Albaniju, Španija slavila posle preokreta VIDEO

Fudbal -

Odigrane su četiri utakmice drugog kola evropskih kvalifikacija za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Španija je u Grupi B golom u poslednjim trenucima uspela da preokrene rezultat u Tbilisiju gde je "furija" savladala Gruziju sa 2:1. Pogotka nije bilo sve do finiša prvog dela igre, u 44. minutu Kviča Kvaratškelija je na veliku radost prisutnih navijača doveo svoju selekciju u iznenađujuće vođstvo.

Nakon početnog šoka, "furija" je konačno stigla do izjednačenja u 56. minutu preko Ferana Tores. Pokušavala je četa Luisa Enrikea da preokrene rezultat, hrabri Gruzini držali su se sve do drugog minuta nadoknade vremena kada je Dani Olmo uz pomoć nešto slabije intervencije golmana pogodio samo rašlje sa oko 25 metara.

Danska je u Grupi F u Herningu ubedljivo slavila protiv Moldavije sa 7:0. Zablistali su Dolberg i Damsgard sa po dva pogotka, dok su se u strelce upisali još i Striger Larsen, Jensen, Skov i Ingvartsen.

Selekcija Engleske je u Grupi I zabeležila još jednu pobedu, ovoga puta u Tiranu gde je savladala Albaniju sa 2:0. Domaćina je načeo Hari Kejn u 39. minutu, da bi u 63. Mejson Maunt postavio konačnih 2:0.

Jermenija je na domaćem terenu bila bolja od Islanda 2:0 u duelu Grupe J. Pobedu su svom timu doneli Barsegjan u 53. i Bajramjan u 74. minutu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track