DOVOLJAN JEDAN GNABRIJEV HITAC: Nemci pokorili Bukurešt, favoriti po planu
Foto: Profimedia

KVALIFIKACIJE ZA SP 2022.

DOVOLJAN JEDAN GNABRIJEV HITAC: Nemci pokorili Bukurešt, favoriti po planu

Fudbal -

Fudbaleri Nemačke pobedili su večeras u Bukureštu selekciju Rumunije sa 1:0, u meču drugog kola Grupe J kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Jedini gol na meču postigao je Serž Gnabri u 17. minutu.

U večeras odigranom meču ove grupe, Severna Makedonija je sa 5:0 na svom terenu pobedila Lihtenštajn, dok je ranije danas na domaćem terenu Jermenija pobedila Island sa 2:0.

Na tabeli Grupe J Nemačka i Jermenija imaju po šest bodova, Severna Makedonija i Rumunija imaju po tri, a bez bodova su Island i Lihtenštajn.

U meču Grupe D Ukrajina i Finska odigrali su nerešeno 1:1 u Kijevu. Domaća selekcija je povela golom Žuniora Moraeša u 80. minutu, a bod gostima doneo je Temu Puki u 89. minutu iz penala.

Direktan crveni karotn je za Ukrajinu u 88. minutu dobio Vitali Mikolenko.

Ranije danas u ovoj grupi Francuska je na gostovanju pobedila Kazahstan sa 2:0.

Francuska je prva u grupi sa četiri boda, Finska i Ukrajina imaju po dva, Bosna i Hercegovina ima jedan bod, a Kazahstan je poslednji bez bodova.

Poljska je na svom terenu savladala Andoru sa 3:0, u drugom kolu Grupe I. Dva gola postigao je Robert Levandovski u 30. i 55. minutu, a konačan rezultat je postavio Karol Sviderski u 88. minutu.

Mađarska je u okviru ove grupe pobedila na gostovanju San Marino sa 3:0, a ranije danas Engleska je na gostovanju pobedila Albaniju sa 2:0.

Na tabeli Grupe I vodi Engleska sa šest bodova, Poljska i Madjarska imaju po četiri, Albanija ima tri, a bez bodova su Andora i San Marino.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track