VRAĆAJU SE NAVIJAČI U VEĆEM BROJU NA STADIONE Ovi mečevi biće test za to!
Foto: AP Tim Ireland

Idemoooo

VRAĆAJU SE NAVIJAČI U VEĆEM BROJU NA STADIONE Ovi mečevi biće test za to!

Fudbal -

Sport, a posebno fudbal, bez ljudi na tribinama nije ono što bi trebalo da bude, pa je jedino rešenje da se u skladu sa epidomiološkom situacijom navijači vrate na stadione.

Utakmice polufinala FA kupa u Engleskoj biće "probni baloni" za veći broj publike na sportskim manifestacijama na Ostrvu.

Međutim, ova odluka ne znači da će navijači sva četiri kluba sigurno biti na Vembliju, tome mogu da se nadaju samo pristalice Čelsija, pošto je klub stacioniran u Londonu.

Oni iz Mančestera, Lestera i Sautemptona moraće da prate kako će se odvijati situacija vezana za putovanja i ostale mere, odnosno, da li će moći da iz svojih gradova odu do stadiona Vembli.

Čelsi, FA Kup
foto: AP

Čelsi i Mančester siti igraće 17. aprila, a dan kasnije sastaju se Lester i Sautempton. Ukoliko sve protekne kako treba, za finale 15. maja biće odobren još veći broj na stadionu. Očekuje se da minimum 10.000 posetilaca uživo gleda fudbal.

Plan je da se do početka Prvenstva Evrope u fudbalu (11. jun - 11. jul) postepeno povećava broj navijača, da bi ih u finalu EURO na Vembliju bilo 20.000.

Tek treba da se utvrdi precizna procedura, ali koristiće se unapređena aplikacija na telefonima, koja će pokazivati da li je određena osoba vakcinisana i da li je negativna na koronavirus.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track