PARTIZAN SA 19 UZASTOPNIH POBEDA IDE CRVENOJ ZVEZDI: Crno-beli rutinski savladali Metalac, na redu je večiti derbi VIDEO
Foto: @starsport

SUPERLIGA

PARTIZAN SA 19 UZASTOPNIH POBEDA IDE CRVENOJ ZVEZDI: Crno-beli rutinski savladali Metalac, na redu je večiti derbi VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana savladali su Metalac sa 3:0 (1:0) u utakmici 29. kola Superlige Srbije.

Partizan je upisao 24. pobedu u prvenstvu i sa 74 poena zauzima drugo mesto, dok je Metalac 10. sa 38 bodova.

Golove za crno-bele su postigli Sejduba Suma u 44. minutu, Miloš Jojić u 54. minutu i Lazar Marković u 58. minutu.

U narednom kolu, 7. aprila, Partizan će u večitom derbiju gostovati Crvenoj zvezdi, dok će Metalac dočekati Javor.

Večiti derbi, 164. prvenstveni, se igra u sredu od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić".

Partizan je poveo u finišu prvog poluvremena. Lazar Marković se stuštio ka šesnaestercu iskosa sa desne strane i kada je bio u prilici da uputi koristan centaršut faulirao ga je Bojan Mlađović. Sudija Danilo Grujić je pokazao na belu tačku, a Sejduba Suma bio egzekutor. Bio je to njegov šesti pogodak ove sezone i potvrda da je u dobroj formi.

I drugi gol Partizana ide na dušu fudbalera Metalca. Ovog puta Marka Zoćevića koji je nepotrebno komplikovao na svojoj polovini terena. Miloš Jojić mu je oduzeo loptu, krenuo ka šesnaestercu i sa ivice istog uputio precizan šut.

Koji minut kasnije tačka na I. Miljković je uputio upotrebljiv centaršut po zemlji sa desne strane, a Lazar Marković sa 10-tak metara matirao Dušana Puletića.

Dobra vest po Stanojevića, sem činjenice da crno-beli bez problema melju sve pred sobom u vrlo efikasnim utakmicama, je i ta da je na ovoj utakmici uspeo da odmori Bibrasa Natha i Igora Vujačića, a da su Takuma Asano i Aleksandar Šćekić proveli na terenu tek 45 odnosno 30 minuta. Očekuje se da sva četvorica budu starteri u sredu.

TOK MEČA

2. POLUVREME

72. minut - Izmena u Metalcu, izašao je Vasiljević, a ušao Milićević. Umesto Katanića u igri je Luković, momak rođen 2004.

66. minut - Lazar Pavlović i Slobodan Urošević ulaze u igru, izlaze Suma i Obradović.

60. minut - Izmene u Partizanu, umesto Markovića i Zdjelara u igri su Stevanović i Šćekić.

58. minut - GOOOL!!! Lazar Marković je nastavio seriju golova. Suma je proigrao Miljkovića na desnoj strani, ovaj centrirao po zemlji ka šesnaestercu gde se našao Marković i savladao Puletića.

54. minut - GOOOL!!! Miloš Jojić je sve sam uradio. Oduzeo je loptu gostima na sredini njihovog dela terena, krenuo ka šesnaestercu i sa ivice matirao Puletića.

46. minut - Takuma Asano menja Nemanju Jovića na startu drugog poluvremena.

Partizan, Metalac
foto: @starsport

1. POLUVREME

44. minut - GOOOL! Suma je iz penala doneo prednost Partizanu! Puletić je dirao loptu, ali je šut bio snažan.

43. minut - Penal za Partizan! Gotovo identična situacija samo pola minuta posle prethodne akcije. Mlađović je oborio Markovića koji je ušao sa desne strane u šesnaestercu. Mlađović je sasvim nepotrebno startovao i napravio najstrožu kaznu.

43. minut - Crno-beli su tražili penal, od svega samo žuti karton za Lazara Markovića. Holender je ušao sa desne strane u šesnaesterac, pao je, a sudija Grujić se nije oglasio.

40. minut - Jović se oprobao sa 10-tak metara posle pasa Sume, ali je njegov šut izblokiran. Loše su crno-beli posle kornera reagovali.

35. minut - Prvi korner za Metalac, šutirao je sa 20-tak metara Krajišnik, a Stojković vrhovima prstiju izbacio van igrališta. Posle kornera gosti su imali još jedan pokušaj preko Vlalukina, međutim lopta odlazi preko gola.

33. minut - Velika prilika za Partizan je otišla u nepovrat. Marković je centrirao sa desne strane, Holender probao makazicama, a potom Jović nije uspeo da je zahvati kako treba sa svega nekoliko metara. Ni u nastavku akcije posle kornera nije bila ozbiljnija situacija po gol Metalca.

31. minut - Metalac je ponovo bio u akciji, šutirao je Maksimović, ali je to bilo predaleko i preslabo za Stojkovića. Ipak, gosti pokazuju nameru da igraju otvorenije.

27. minut - Metalac je bio u opasnom naletu, Cvetković je šutirao sa 11 metara, Stojković odbranio, ali je prethodio ofsajd.

18. minut - Obradović je dobio udarac, odhramljao je prema aut liniji, ali nije u pitanju ozbiljnija povreda.

15. minut - Jojić je imao priliku da centaršutevima posle prekida napravi šansu za svoj tim, ali ništa od toga.

12. minut - Partizanu je sasvim opravdano poništen gol. Suma je uposlio Holendera koji je mogao i sam da završi akciju, ali je odlučio da bude nesebičan pa je poslao loptu Markoviću koji je bio u očiglednom ofsajdu. Preigrali su se crno-beli u ovoj situaciji.

9. minut - Miljković je okušao šut glavom posle centaršuta Holendera. Partizan polako dodaje gas.

8. minut - Prva velika prilika za crno-bele. Marković je posle dodavanja Sume izbio sam ispred golmana Puletića, njegov šut je izblokirao Mlađović, natrčao Suma, ali je i njegov šut izblokiran.

3. minut - Miran start utakmice u Humskoj. Partizan je izveo prvi korner na utakmici.

19.05 - Sudija Danilo Grujić označio je početak meča!

SASTAVI

PARTIZAN: Stojković – Miljković, S. Marković, Ostojić, Obradović – Zdjelar, Jojić – Marković, Suma, Jović – Holender.

METALAC: Puletić – Vlalukin, Rogač, Pecelj, Vasiljević – Krajišnik – Cvetković, Maksimović, Zoćević, Mlađović – Katanić.

Poslednji meč 29. kola igra se od 19.05 u subotu na stadionu u Humskoj gde će domaći Partizan dočekati Metalac, tim koji im je jesenas "otkinuo" bod.

Crno-beli će pokušati da nastave seriju pobeda i da na pravi način najave "večiti" derbi. Na drugoj strani, Metalac nema obezbeđen opstanak i svakako treba očekivati zanimljivu utakmicu.

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević najavio je danas da neće odmarati igrače pred "večiti" derbi i će izvesti najjači tim u predstojećoj utakmici protiv Metalca, ali je rekao da će biti promena u sastavu zbog obaveza brojnih igrača u reprezentacijama.

"Ako pričamo o derbiju, posle Metalca ćemo imati četiri dana do derbija, nema potrebe da odmaramo igrače, to je dovoljno vremena da se oporave. Nama još dva igrača nisu došla. Svi su odigrali mnogo utakmica i izvešću najsvežiji i najbolji tim za Metalac. Ne razmišljam da nekoga odmaram za derbi. Neću ni ići na derbi ako ne pobedimo sutra. Igraćemo sa najboljim timom u ovom trenutku, ali mora da bude rotacija, igrači su premoreni", rekao je Stanojević.

Aleksandar Stanojević
foto: Starsport©

"Najteže utakmice su pre i posle derbija. Imali smo situaciju da smo sa Metalcem igrali nerešeno, a posle derbija smo izgubli u Nišu. Šta mi znači da igramo derbi ako ne pobedimo prethodnu utakmicu. Nadam se da ćemo biti pravi. Bitno nam je da ostvarimo dobar rezultat, nećemo kalkulisati šta će biti za sledeću utakmicu, interesuje me samo na koji način ćemo pokušati da pobedimo Metalac", naveo je Stanojević.

Trener Metalca Žarko Lazetić rekao je da je Partizan u "ludačkoj formi" posle niza od 18 pobeda, kao i da crno-beli imaju najboljeg trenera u Srbiji.

"Njihova statistika je zastrašujuća, imaju najboljeg trenera u Srbiji, čiji se pečat jasno vidi u igri. Ako bismo na osnovu svega toga unapred rasuđivali, mi ne bi trebalo ni da izlazimo na meč. Ali svaka je utakmica 11 na 11, svaka može da ode u sva tri pravca", rekao je Lazetić.

U prvom meču sezone Metalac i Partizan odigrali su 1:1, dok je beogradski tim u Kupu slavio sa minimalnih 1:0 u Milanovcu.

"Komplimenti Partizanu, ali i mi smo u dobrom momentu, imamo svoje ambicije, kao i uvek. Igraćemo na sjajnom stadionu protiv vrhunske ekipe i trudićemo se da uživamo u svakom trenutku. Daćemo sve od sebe da pokušamo da pobedimo. Ako ne, čestitaćemo protivniku i nastaviti rad kako bismo u narednim mečevima realizovali maksimalne rezultate u našu korist", zaključio je Lazetić.

Partizan je drugi na tabeli sa 71 bodom, dok je tim iz Gornjeg Milanovca deseti sa 38 osvojenih bodova.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track