KOSANOVIĆ ŽESTOKO OPLEO PO ZVEZDI I PARTIZANU: Imaju privilegije, novac, a pobeđuju posle SUMNJIVIH PENALA! Ali, sve im je badava!
Foto: Starsport

otvoreno

KOSANOVIĆ ŽESTOKO OPLEO PO ZVEZDI I PARTIZANU: Imaju privilegije, novac, a pobeđuju posle SUMNJIVIH PENALA! Ali, sve im je badava!

Fudbal -

Iskusni srpski fudbalski stručnjak Milorad Kosanović (70) bez dlake na jeziku je govorio o aktuelnim dešavanjima u srpskom fudbalu.

Danas je na programu 164. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana (18.00), a oba tima u meč ulaze nakon neverovatne serije - vezali su po 17 pobeda u Superligi Srbije.

"Posle derbija biće kao u rijaliti programu - može biti samo jedan! Jedna serija pobeda, ili obe, biće prekinuta i to je valjda najveća draž predstojećeg odmeravanja snaga. Nisam ubeđen da će biti posebno blistava partija", kaže Kosanović za "Alo"

Partizan, Crvena zvezda, večiti derbi, 163. večiti derbi
foto: @starsport

Kosanović smatra da dominacija Zvezde i Partizana u domaćem šampionatu zapravo govori da je liga od 20 klubova potpuni promašaj i ističe da se u Evropi najbolje vidi koliko su "večiti" dobri.

"Sve je produkt očajne i glomazne lige. Ako ćemo realno, oba kluba imaju ogromne privilegije i bilo bi čudno da ne pobeđuju. Iza njih su logistika, budžetski novac, kupuju koga i koliko hoće. A opet, pogledajte prethodno kolo. I Zvezda i Partizan do prednosti su došli golovima iz sumnjivih penala. Ništa novo. Merilo je Evropa, a tamo ih nema. Znači, sve je badava".

Kosanović ističe da stranci koje angažuju "večiti" ne donose prevagu.

"Strani igrači koji se angažuju su sumnjivog kvaliteta, sa platama od 500 hiljada do milion evra! Nešto tu nije u redu. U Evropi ne donose prevagu, a na domaćem planu večiti rivali bi i bez njih bili dominantni", kaže Kosan.

Kurir sport/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track