DINAMO JE BIO KANTA ZA ŠUTIRANJE, A JA BIL GEJTS! Kontroverzni Mamić ponovo ŠOKIRA: Ja nisam normalan! Danas bih bio MILIJARDER
Foto: Printsrkin

EKSKLUZIVNI DOKUMENTI

DINAMO JE BIO KANTA ZA ŠUTIRANJE, A JA BIL GEJTS! Kontroverzni Mamić ponovo ŠOKIRA: Ja nisam normalan! Danas bih bio MILIJARDER

Fudbal -

Zdravko Mamić, nekadašnji prvi čovek Dinama iz Zagreba, novom objavom na društvenim mrežama podigao je veliku prašinu u regionu.

Mamić je objavio ekskluzivne ugovore o zajmu u kojima se može videti da je zagrebačkom klubu pozajmio 82 miliona kuna (oko 11 miliona evra) u periodu kada je Dinamo bio u finansijskoj krizi.

"Ja nisam normalan. Na računu sam imao 40 miliona maraka u gotovini od izgradnje zgrada, prodaje preduzeća i drugih poslova u kojima sam se borio rukama i nogama. Bio sam najlakši i najslobodniji čovek na svetu. Ministri, gradonačelnici, predsednici i drugi ugledni građani plaćali su da budu u mom društvu. Da sam tada novac stavio u nekretnine, zlato i akcije, ležao na Bahamima i penzionisao se, danas bih bio milijarder, ali danas ne bi postojao Dinamo. Moja porodica bi bila bezbrižna. Ali nisam to ja", ističe Mamić i dodaje:

"Pored tih 40 miliona maraka, Sportska agencija Mamić imala je ugovor sa 100 najtalentovanijih fudbalera Hrvatske i regiona. Nenormalan kakav sam, krajem 2002. godine, odlučujem da sve što imam uložim u mrtvaca, klub koji protiv sebe ima 114 tužbi, stotine miliona duga, nema igrača, nema novca za grejanje ili struju. Iz ljubavi, a većina vas bi rekla iz gluposti, uzmem svoj novac i dam ga u klub da bi preživeo. Klub koji u to vreme ne vredi prebijene pare na tržištu, a od imovine ima muku i probleme. PRVI PUT U ISTORIJI iznosim u javnost deo ugovora o zajmu, bez cenzure. Dao sam 82 miliona svog novca, samo da bih Dinamo održao u životu. A danas sam lopov. Lopov čega? Dinamo je bio kanta za pucanje, a ja Bil Gejts".

TKO JE ZDRAVKO MAMIĆ? | DIO PRVI Ja nisam normalan. 2001. godine na računu sam imao 40 milijuna maraka gotovine od...

Objavljuje Zdravko Mamić u Ponedjeljak, 12. travnja 2021.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track