RONALDO I PRITISCI DOŠLI GLAVE HOLANDSKOM SUDIJI: Pao otkaz zbog nepriznatog gola Portugalca u Beogradu!
Foto: AP

SILA BOGA NE MOLI

RONALDO I PRITISCI DOŠLI GLAVE HOLANDSKOM SUDIJI: Pao otkaz zbog nepriznatog gola Portugalca u Beogradu!

Fudbal -

Glavni arbitar Dani Makeli zahvalio se na saradnji svom višegodišnjem kolegi Mariju Diksu

Nepriznat gol Kristijanu Ronaldu u utakmici kvalifikacija za odlazak na SP u Kataru 2022. godine i dalje je glavna tema u svetu. Holandski sudija Dani Makeli usled svakodnevnih pritisaka korao je da se zahvali na saradnji svom višegodišnjem kolegi i pomoćniku Mariju Diksu.

Mario Diks je bio taj koji nije signalizirao da je lopta punim obimom prešla gol liniju posle šuta Kristijana Ronalda, jer nije bio u dobroj poziciji da vidi celu situaciju.

Kristijano Ronaldo, Srbija, Portugal
foto: EPA/MIGUEL A. LOPES

Dani Makeli je saopštio da više neće sarađivati sa pomoćnikom, pa Diks neće suditi na Evropskom prvenstvu. Njega će zameniti Jan de Vris. Valja napomenuti da se Makeli javno izvinjavao Portugalcima preko njihovih štampanih medija i portala.

Kristijano Ronaldo
foto: EPA/MIGUEL A. LOPES

- Godinama radim sa Mariom i razumećete da je ovo bila teška odluka zbog čega je neću dalje komentarisati - izjavio je Dani Makeli, a preneli holandski mediji.

Dani Makeli
foto: AP

Nakon što je Makeli dao izjavu, oglasio se i Diks koji je razočarano konstatovao da nije očekivao ovakav kraj saradnje, nepuna dva meseca pre početka Evropskog prvenstva, gde je viđen kako pomoćni arbitar.

Srbija i Portugal su 27. marta odigrali nerešeno 2:2, ali je najveću pažnju izazvao momenat iz poslednjeg minuta nadokande kada je udarac Ronalda sa gol-linije izbacio Stefan Mitrović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track