SJAJAN GEST CRVENO-BELIH: Zvezda obradovala mališane iz Svratišta!
Foto: Zvezda.rs

BRAVO

SJAJAN GEST CRVENO-BELIH: Zvezda obradovala mališane iz Svratišta!

Fudbal -

Fudbalski klub Crvena zvezda danas je posetio Svratište za decu, a najveće oduševljenje izazvao je prvotimac Marko Gobeljić, koji se družio sa mališanima i podelio im poklone koje je klub pripremio za njih.

Time Crvena zvezda nastavlja sa društveno odgovornim akcijama koje su odavno postavljene kao jedan od priorioteta u funkcionisanju kluba.

Prvotimac Zvezde Marko Gobeljić iskoristio je malo slobodnog vremena po okončanju „paklenog“ ritma utakmica da usreći mališane koji su štićenici Svratišta za decu ulice.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas posetio mališane iz Svratišta za decu ulice. Crvena zvezda je još jednom pokazala da je velika kako na terenu, tako i van njega. Nadam se da će u budućnosti biti još ovakvih akcija. Prezadovoljan sam dosadašnjim učinkom u humanitarnim akcijama. Igrači su svesni koliko ovoj dečici znači naša pomoć, iz tog razloga se trudimo da uvek izađemo u susret i tako će sigurno biti i u budućnosti – istakao je Gobeljić.

Specijalni pedagog Svratišta za decu ulice, Jelena Mikić Pantić objasnila je kako ova ustanova funkcioniše i koliko je ona deci značajna.

- U pitanju je Svratište za decu koja žive ili rade na ulici. U pitanju su deca uzrasta od pet do 15 godina. Postojimo na dve lokacija na Zvezdari i na Novom Beogradu, u evidenciji imamo preko 150 dece. Dnevno kroz Svratište prođe 40-50 mališana, a nekada i više, naročito kada je hladno. Trudimo se da ovoj deci, koja imaju svoje roditelje i kuće u kojima žive, ali koja su iz ekstremno siromašnih porodic pružimo mogućnost za dnevnu rutinu koja druga deca imaju u svojim kućama. Mališani u Svratištu provedu gotovo ceo dan, imaju obroke, ovde se kupaju, rade domaće zadatke, imaju različite kreativne i preventivne radionice, dakle sve ono što neka deca imaju u svojim kućama oni to imaju ovde – istakla je Jelena Mikić Pantić.

Nije krila zadovoljstvo Jelena Mikić Pantić zbog posete Fudbalskog kluba Crvena zvezda i istakla da je pomoć, ali i sama posete Zvezde ovoj ustanovi veliki događaj i od velikog značaja mališanima.

- Nama je svaki vid pomoći i podrške izuzetno bitan, jer mi nemamo kontinuiranu pomoć. Fudbalski klub Crvena zvezda nam je danas mnogo pomogao i obradovao nas, ali i uneo promenu u ovu surovu svakodnevnicu i rutinu. Deca su se veoma obradovala, za njih je ovo nešto novo i u svakom slučaju veliki doživljaj – poručila je Jelena Mikić Pantić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track