OGLASILA SE UEFA: Upozorenje BOGATIM klubovima, pretnja SANKCIJAMA, ko je JAČI?
Foto: Profimedia

SUKOB

OGLASILA SE UEFA: Upozorenje BOGATIM klubovima, pretnja SANKCIJAMA, ko je JAČI?

Fudbal -

Krovna kuća fudbala u Evropi odlučila je da se oglasi nakon što je stigla vest da je nekoliko engleskih velikana odlučilo da se ujedini u osnivanju evropske Superlige.

UEFA je objavila saopštenje koje potpisuje sa Savezima iz Engleske, Španije i Italije.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Ako bi se ovo dogodilo, želimo da ponovimo da ćemo ostati jedinstveni u našim naporima da zaustavimo ovaj cinični projekat, koji je zasnovan na ličnim interesima nekolicine klubova u trenutku kada je društvu potrebna solidarnost više nego ikad".

Razmotrićemo sve mere koje su nam na raspolaganju, na svim nivoima, kako sudskim, tako i sportskim, kako bismo sprečili da se ovo dogodi. Fudbal se zasniva na otvorenim takmičenjima i sportskim zaslugama. Ne može biti drugačije.

Kao što su ranije najavile FIFA i šest federacija, dotičnim klubovima će biti zabranjeno da igraju u bilo kom drugom takmičenju na domaćem, evropskom ili svetskom nivou, a njihovim igračima bi mogla biti uskraćena prilika da predstavljaju svoje nacionalne timove.

Zahvaljujemo se onim klubovima u drugim zemljama, posebno francuskim i nemačkim klubovima, koji su odbili da se prijave za ovo. Pozivamo sve ljubitelje fudbala, pristalice i političare, da nam se pridruže u borbi protiv takvog projekta ako bi bio najavljen. Ovaj uporni lični interes nekolicine traje predugo. Što je dosta - dosta je", poruka je iz UEFA.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track