LALATOVIĆ ZAGRMEO I OPET RAZVALIO UPRAVU VOJVODINE: U narednih 50 godina niko neće ponoviti naše rezultate!
Foto: Starsport

RAT NE PRESTAJE

LALATOVIĆ ZAGRMEO I OPET RAZVALIO UPRAVU VOJVODINE: U narednih 50 godina niko neće ponoviti naše rezultate!

Fudbal -

Trener Novosađana i dalje u sukobu sa rukovodstvom kluba

Ne miruje Nenad Lalatović! Otvoreni rat sa upravom Vojvodine koji vodi već nekoliko meseci nastavio je i pred utakmicu Novosađana protiv Radničkog, sutra od 16.00 časova na stadionu "Karađorđe".

Nije štedeo čelnike kluba Nenad Lalatović. Pomenuo je da je Vojvodini i ove sezone obezbedio izlazak u Evropu, te da žali što uprava nije mogla da isprati njegove ambicije nakon prošlogodišnjeg osvajanja Kupa Srbije.

Nenad Lalatović
foto: Starsport

- Moram da priznam da je jako teško da motivišemo tim, jer imamo mnogo igrača kojima ističu ugovori i oni mi i sami govore „Šefe, nismo dobili nove ugovore, a nismo još našli drugi klub. Ne daj bože da se povredimo, možemo da ostanemo godinu dana na ulici bez kluba i bez primanja“. Ja sam ponosan na svoje igrače, oni su snaga našeg kluba, jer onako odigrati drugo poluvreme protiv Crvene zvezde, sa tri stopostotne šanse Zukića, Bojića i Gemovića, dokaz je veličine naših fudbalera. Takođe, moram da dodam da smo mi ovde Koperfildi, samo to kod nas u klubu niko ne može da kaže, jer budžet Crvene zvezde iznosi 30.000.000 evra, Partizanov je 20.000.000, Čukarički ima četiri do pet miliona evra, a Vojvodina 2,5. To ne govorim da bih hvalio sebe već svoje igrače, koji zaslužuju nove ugovore - istakao je Lalatović.

Nenad Lalatović
foto: Starsport©

I ovaj put sa elikom dozom ironije obratio se rukovodstvu Vojvodine.

- Novi stručni štab će dovesti nove igrače, ali ne treba Vojvodina sada da dovodi deset novih fudbalera, jer će biti jako teško da ponove ovakve dve sezone. Ipak, upravi kluba želim da nađu bolje igrače, koji će im doneti bolje rezultate nego mi, a želim im i da nađu boljeg trenera od mene, iako sam siguran da u narednih 50 godina niko neće ponoviti uspehe iz prethodne dve godine. Vojvodina ima prvi put priliku da uđe u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja i da zaradi ogroman novac, jer prvo kolo ne igra, u drugom i trećem je povlašćena i tek u četvrtom može da izvuče nekog zvučnog rivala. Ne znam da li vodeći ljudi u klubu razmišljaju u tom pravcu, ali nije lako da se sedam do deset novih igrača lako uklopi u tako kratkom periodu, sa novim trenerom.

Nenad Lalatović
foto: Starsport©

Izneo je Lalatović i zanimljivu priču vezanu za borbu za treće mesto sa Čukaričkim.

- Možda sam ih ja malo iznervirao što sam rekao da ćemo sigurno biti treći, ali uprava Čukaričkog je odlučila da duplira premije svojim igračima ako budu ispred nas i to je za svaku pohvalu. Dakle, njih svakako čekaju bonusi na kraju sezone ako budu četvrti, a ako budu treći, premije će im biti duplirane. To je još jedan pokazatelj kako jedan prvi čovek kluba voli svoje igrače. Zbog toga i dovodi najbolje mlade igrače iz Srbije i ja im želim sve najbolje. Ne bih imao ništa protiv ni da budu treći, ako im je toliko stalo. Mi smo svoje ciljeve ostvarili plasmanom u Evropu - zaključio je Nenad Lalatović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track