MANČESTER SITI GAZI SVE PRED SOBOM: Građani i u revanšu POČISTILI PSŽ i plasirali se u finale Lige šampiona! VIDEO
Foto: Profimedia

spektakl

MANČESTER SITI GAZI SVE PRED SOBOM: Građani i u revanšu POČISTILI PSŽ i plasirali se u finale Lige šampiona! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u finale Lige šampiona, pošto su večeras i u revanšu pobedili Pari Sen Žermen.

Posle 2:1 u Parizu, u revanšu u Mančesteru bilo je 2:0.

Strelac je bio Rijad Mahrez u 11 i 63. minutu.

PSŽ je utakmicu završio sa igračem manje, pošto je u 69. minutu isključen Anhel Di Marija.

Drugi finalista biće poznat nakon sutrašnje utakmice izmedju Real Madrida i Čelsija.

Prvi duel dva tima završen je nerešeno 1:1.

Finale Lige šampiona igraće se 29. maja u Istanbulu.

Uskoro opširnije...

Tok meča:

Kraj!

89. minut - Markinjos je najopasniji igrač PSŽ-a na ovom meču! Posle prečke imao je Brazilac sada još jednu dobru priliku, ali je Dijas izblokirao njegov udarac!

76. minut - STATIVA! Pogodio je Fil Foden sada okvir gola nakon fantastičnog solo prodora!

69. minut - CRVENI KARTON - za Di Mariju, sada je praktično sve gotovo. Parižani do kraja meča igraju sa igračem manje i pitrebna su im čak tri gola za prolaza.

63. minut - GOOOOOOOL! Marez je ponovo pogodio i Siti je na korak od finala Lige šampiona. Parižanima je potrebno čudo za prolaz dalje.

56. minut - Uzvraća Nejmar sa druge strane, povukao je Brazilac loptu sa polovine terena prošao kompletnu odbranu Sitija, ali je na kraju njegov udarac izblokiran...

54. minut - Izbio je Fil Foden "jedan na jedan" sa Kejlorom Navasom, ali je Kostarikanac fantastično odreagovao i spasao svoj gol.

53. minut - Pokušava PSŽ da uspostavi dominaciju, ali se Siti jako dobro brani, sjajno postavljen meč od strane Gvardiole.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

PSŽ, Mančester siti
foto: EPA

Završen je prvi deo igre.

45. minut - Prvo poluvreme je produženo za tri minuta.

34. minut - Totalna ofanziva Pari Sen Žermena u ovim momentima!

30. minut - Uspeo je Siti da umiri onu ofanzivu Parižana, sada se više igra na polovini gostiju, a Kevin De Brujne sjajno diriguje napadima Građana.

22. minut - Prvi žuti karton na meču za Andera Ereru koji se sukobio sa Gundoganom posle prekršaja koji je dosuđen za Siti.

17. minut - PREČKA! Poslao je sjajnu loptu Erera na peterac, Markinjos je pokušao glavom, ali je okvir gola zaustavio njegov udarac!

15. minut - Ne odustaje PSŽ od napadačkog pristupa ni posle primljenog gola. Sada je Gundogan srušio Paredesa, a loptu je namestio Nejmar. Ipak, Brazilac je pogodio samo živi zid!

11. minut - GOOOOOOOOOL! Vodi Mančester siti golom Rijada Mareza! Sjajno je Ederson uposlio Zinčenka na protivničkoj polovini, ovaj je dodao do De Brujnea čiji je udarac blokiran, a lopta je sela na nogu Alžirca - 1:0!

1. minut - Utakmica je počela.

Sastavi:

Flešskor
foto: Printscreen

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je da će revanš meč polufinala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena biti najteži meč za njegov tim u ovoj sezoni.

Mančester Siti je zabeležio pobedu od 2:1 u prvoj polufinalnoj utakmici u gostima u Parizu i nalazi se na korak od istorijskog prvog plasmana u finale Lige šampiona.

Gvardiola čitavu deceniju nije uspeo da se plasira u finale, još od 2011. kada je i osvojio titulu kao trener Barselone.

"Iz mog iskustva revanš polufinala je uvek težak. Ulazite u utakmicu svesni rezultata prvog meča i sa mislima na finale i ponekad zaboravite šta je potrebno da uradite – da pobedite rivala. Zato je revanš psihički veoma zahtevan. Finale je nešto sasvim drugo", rekao je Gvardiola.

Španski stručnjak ima dovoljno iskustva da zna da je njegov tim još uvek daleko od završnog meča u Istanbulu.

"Za većinu u klubu ovo je prvi meč ovakve važnosti. Iako smo svesni koliki je ulog u pitanju, ne smemo da dozvolimo da nas obuzmu prevelike emocije. Moramo da ostanemo smireni", izjavio je Gvardiola.

Gvardiola je naglasio da ne razmišlja o protivniku i rezultatu prvog meča i da to pokušava da prenese i na igrače.

"Isključivo govorimo o nama, nama i nama i o tome šta je potrebno da učinimo da bi se plasirali u finale", kazao je on.

Revanš polufinala Lige šampiona između Sitija i Pari Sen Žermena na programu je u utorak od 21 čas na stadionu Etihad.

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Maurisio Poketino izjavio je da će odluku da li će Kilijan Mbape igrati u revanš meču polufinala Lige šampiona protiv Mančester sitija doneti danas.

Francuski napadač propustio je u subotu meč francuske lige protiv Lensa zbog povrede kvadricepsa.

"Mbape je otputovao sa ekipom u Mančester i odradiće individualan trening kako bi mogli da procenimo njegovo stanje", izjavio je Poketino.

Poketino je rekao i da još nije odlučeno da li će Mbape igrati u polufinalu i da će tu odluku doneti sutra, na dan utakmice.

PSŽ će veeras pokušati da nadoknadi zaostatak iz prvog meča, koji je Siti dobio sa 2:1.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track