SPREMA SE POTRES NA MARAKANI: Ajaks ozbiljno zagrizao za Zvezdine bisere braću Mituljikić, Holanđani nude 6.000.000 evra
Foto: www.crvenazvezdafk.com

stopama braće ilić

SPREMA SE POTRES NA MARAKANI: Ajaks ozbiljno zagrizao za Zvezdine bisere braću Mituljikić, Holanđani nude 6.000.000 evra

Fudbal -

Direktor Mark Overmars i Henk Veldmate gledali blizance u meču protiv Voždovca i imali su šta da vide

Nikola i Jovan Mituljikić nedavno su potpisali profesionalne ugovore sa Crvenom zvezdom, što je samo bio dokaz da klub ozbiljno računa na blizance iz Omladinske škole. Međutim, njih dvojica bi već ovog leta mogli da napuste Marakanu.

A, razlog je sledeći. Direktor slavnog Ajaksa Mark Overmars, kao i glavni skaut u sistemu Kopljanika Henk Veldmate gledali su na delu Nikolu i Jovana Mituljikića u utakmici protiv Voždovca, tvrdi portal Mozzartsport. Imali su šta da vide Holanđani, Jovan je postigao vodeći gol za tim Marka Neđića, dok je Nikola prelepim udarcem sa 16 metara savladao golmana Voždovca.

Nikola Mituljikić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Tandem ofanzivnih veznih Crvene zvezde na oku je nekoliko evropskih klubova. Ajaks je čini se najkonkretniji. Holandski klub poznat je već decenijama po forsiranju najboljih i najtalentovanijih fudbalera širom sveta, jer su u crveno-belom dresu afirmaciju stekli Patrik Klajvert, Zlatan Ibrahimović, Luis Suarez i mnogi drugi igrači.

Nikola Mituljikić, Jovan Mituljikić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Zvaničnih pregovora između Crvene zvezde i Ajaksa nije bilo, iako se holandski tandem video sa direktorom Omladinske škole crveno-belih Draganom Mladenovićem i glavnim trenerom Nikolom Jelićem.

Ivan Ilić, Luka Ilić
foto: Starsport©

Crvena zvezda je u prošlosti prodavala svoju decu. Najbolju zaradu ostvarili su prodajom braće Luke i Ivana Ilića u Mančester siti 2017. godine, kada su zaradili 5.500.000 evra. Portal Mozzartsport piše da crveno-beli nezvanično za braću Nikolu i Jovana Mituljikića, koji igraju na mestima ofanzivnih veznih igrača, traži 6.000.000 evra i 20 odsto od naredne prodaje. Na potezu je Ajaks.

Kurir sport/www.mozzartsport.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track