PARTIZAN NASTAVIO SERIJU POBEDA U HUMSKOJ Crno-beli lako savladali Voždovac koji će u poslednjem kolu da se bori za opstanak VIDEO
Foto: Starsport

Superliga Srbije

PARTIZAN NASTAVIO SERIJU POBEDA U HUMSKOJ Crno-beli lako savladali Voždovac koji će u poslednjem kolu da se bori za opstanak VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu ekipu Voždovca sa 3:0, u utakmici pretposlednjeg, 37. kola Super lige Srbije.

Crno-beli su poveli u 21. minutu autoglom Aleksandra Bogdanovića i taj rezultat je bio na snazi do 73. minuta kada je Nemanja Jović duplirao prednost domaće ekipe.

Konačan rezultat postavio je Bibras Natho golom glavom u 79. minutu.

Partizan je stigao do 95. boda u sezoni i drugi je na tabeli domaćeg šampionata.

Na drugoj strani, Voždovac je trenutno 12. tim lige sa 47 bodova i u poslednjem kolu će pokušati da obezbedi opstanak u Super ligi.

Fudbaleri Voždovca će u poslednjem kolu dočekati Javor u direktnoj borbi za opstanak, dok će Partizan gostovati Mladosti.

1 / 6 Foto: Starsport

Tok meča:

Kraj meča!

86. minut - Žuti karton za Banjaka zbog faula nad Milojevićem.

80. minut - Na teren je ušao mladi Baždar.

79. minut - GOOOOOOOL! Posle asistencije Natho sada postiže i pogodak. Asistenciju je saa upisao Zdjelar.

76. minut - Probao je Štulić ponovo, sada nogom sa desne stranse iskosa, ali lopta ide tik pored desne stative gola gostiju.

73. minut - GOOOOOOOOL - Peti gol Nemanja Jovića u sezoni! Pogodio je talentovani fudbaler crno-belih posle sjajne finte Natha, a nakon dodavanja Nikole Štulića.

68. minut - Pokušao je Jojić iz velike daljine, ali je lopta zakačila nekog fudbalera gostiju i završila u korneru. U igru je ušao Filip Stevanović umesto Lutovca.

60. minut - Trostruka izmena u Partizanu! Osvežio je napad Aleksandar Stanojević! U igri su umesto Lazara Markovića, Holendera i Pavlovića, Natho, Štulić i Jović

65. minut - Pogodio je Nikola Štulić prečku nakon udarca glavom posle centaršuta sa desne strane, a samo par minuta nakon ulaska u igru.

60. minut - Žuti karton za Jojića zbog faula nad Cvetićaninom.

53. minut - Odlično je Lazar Marković proigrao Holendera, a on umesto da sam završi akciju, pokušao je iz prve da proigra Lutovca, ali nije uspeo...

48. minut - Loše je Banjak ispucao loptu i to pravo u noge protivničkog igrača! Ipak Voždovac nije uspeo da iskoristi poklon!

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Partizan, Voždovac
foto: Starsport

Završen je prvi deo igre.

46. minut - Probao je iz velike daljine Milojević, ali sjajna odbrana golmana Popovića.

43. minut - Žuti karton za Milojevića zbog faula nad Lutovcem.

37. minut - Zbog udaranja laktov Vujačića žuti karton dobija Stefan Hajdin.

35. minut - Žuti karton za Vujačića zbog faula nad Jankovićem.

32. minut - Značajno je opao tempo igre nakon gola domaćih. Voždovac pokušava, ali za sada je to sve dosta jalovo, bez prave prilike za goste.

22. minut - GOOOOOOOOL - Partizan je poveo autogom Bogdanovića, a nakon prodora Jojića po levoj strani i pokušaja da uposli Markovića.

12. minut - Lutovac je šutirao, a posle odbijene lopte Lazar Marković je pogodio spoljni deo mreže

10. minut - Dobra akcija Partizana i prilika za Lazara Markovića, pokušao je tri puta u kratkom periodu

4. minut - Miloš Jojić šalje loptu pored stative

2. minut - Prvu priliku na meču imao je Lazar Pavlović. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali toliko neprecizno da je iznervirao trenera Stanojevića

1. minut - Utakmica je počela.

Prvo poluvreme

Partizan: Popović – Živković, Banjak, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Lutovac, Pavlović, L. Marković – Holender. Trener: Aleksandar Stanojević.

Voždovac: Preković – Lasickas, Milović, Bogdanović, Hajdin – Purtić, Milosavljević – Stojčev, Milojević, Stanisavljević – Janković. Trener: Predrag Rogan.

Sastavi

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da se ekipa intenzivno priprema za finale Kupa Srbije i da je maksimalno motivisana za predstojeći duel sa ’’zmajevima’’:

’’Utakmica nam dolazi u trenutku kad izlazimo iz jakog ritma treninga, podigli smo intenzitet da bismo se spremali za finale Kupa Srbije. Izaći ćemo sa najjačim sastavom u ovom trenutku. Biće određenih rotacija, ali ne toliko da bi nešto remetili. Potpuno smo spremni, znamo da se Voždovac bori za opstanak, znamo šta im je neophodno. Ali, igramo kod kuće i nadam se dobroj utakmici. Pratim, naravno, borbu za opstanak. Što se nas tiče, ne treba pričati o motivaciji, nosimo dres Partizana, igramo kod kuće, ne može niko da bude motivisaniji od nas.’’

Šef stručnog štaba ’’zmajeva’’ Predrag Rogan ističe da je optimista pred ovaj susret, jer je ekipa izuzetno motivisana i vlada sjajna atmosfera:

’’Kolega Stanojević je izvanredno posložio tim, igraju čvrst, agresivan i direktan fudbal. Kod kuće nisu izgubili ni bod i apsolutni su favorit. S druge strane, mi nikome ne pretimo, ali je činjenica da smo izuzetno motivisani. U mom timu vlada sjajna atmosfera, stvorili smo pozitivan ambijent i možemo mnogo toga da pokažemo protiv Partizana. Utakmica se igra devedeset minuta, spremni smo svih devedeset minuta da se borimo. Sve je u našim rukama i imamo čemu da se nadamo. Uz maksimalan respekt prema protivniku, idemo sa ciljem da ostvarimo pozitivan rezultat.’’

Meč između Partizana i Voždovca igra se sa početkom u 16 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track