CRVENA ZVEZDA IMA ŠAMPIONE DRŽAVE: Nekoliko omladinaca već je stasalo za PRVI TIM, sada je sve na Dekiju i upravi kluba!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

bravo, momci

CRVENA ZVEZDA IMA ŠAMPIONE DRŽAVE: Nekoliko omladinaca već je stasalo za PRVI TIM, sada je sve na Dekiju i upravi kluba!

Fudbal -

Crveno-beli dva kola pre kraja Šampionata doneli još jedan pehar prvaka u vitrine kluba

Omladinci Crvene zvezde osvojili su titulu u svojoj konkurenciji dva kola pre kraja šampionata. Uspeh dobija na težini, ako se javnosti stavi do znanja da su crveno-beli imali ubedljivo najmlau ekipu u prvenstvu, od svih rivala.

Crvena zvezda je u omladinskom šampionatu Srbije postigla najviše, a primila najmanje golova. Direktor Zvezdine fudbalske akademije Dragan Mladenović istakao je da je rezultat došao kao nagrada za kvalitetan rad u prethodnih nekoliko godina.

Dragan Mladenović
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Borili smo se tokom čitave sezone. Prioritet nam nije bilo osvajanje šampionske titule, već razvoj igrača. Mogu da kažem da smo u tome u potpunosti uspeli i da su najbolja deca u Crvenoj zvezdi. Rezultat je došao kao posledica rada u prethodnih 3-5 godina. Bilo je dosta debitanata, četiri igrača koja su 2005.godište, kao i nekolicina njih 2004. Iako su najmlađi u prvenstvu, pokazali su karakter i kvalitet - naglasio je Mladenović.

Direktor Omladinske škole je takođe dodao da Crvena zvezda ne treba da brine za svoju budućnost.

- Što se tiče njihove budućnosti u prvom timu, to je pitanje za ljude koji vode klub, pre svih sportskog direktora Mrkelu, trenera Stankovića i direktora Terzića. Moj, kao i zadatak svih ljudi koji rade u Omladinskoj školi je sprovođenje programa koji smo zacrtali. Radimo ono što je do nas, a ono što mogu sa sigurnošću da kažem je da Crvena zvezda ima ozbiljnu budućnost - smatra Mladenović.

Marko Neđić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Mišljenje o sjajnoj generaciji dao je i trener omladinaca Marko Neđić:

- Verovao sam u moje momke. S obzirom na to šta nam se sve izdešavalo u ovoj sezoni, mislim da bismo mogli knjigu da napišemo. Cele sezone smo imali nedostatak igrača, prebacivali smo kadete i mlađe kadete u omladinsku selekciju. Kad god su bili neki padovi tokom sezone stručni štab i ja smo verovali u uspeh ovog tima i najslađe je kada se sve ovako završi. Ekipa je postigla najviše, a primila najmanje golova. Najviše pobeda, a najmanje poraza imamo. Kada se sve celokupno sagleda više nego zasluženo smo šampioni!

Crvena zvezda omladinci
foto: www.crvenazvezdafk.com

Omladinski šampioni: Marko Ćopić, Veljko Ilić, Bogdan Marinković, Stefan Marinković, Uroš Lazić, Stefan Despotovski, Pavle Bjelanović, Andrej Đurić, Aleksandar Lukić, Vukašin Krstić, Stefan Leković, Aleksej Vukičević, David Petrović, Matija Gočobija, Viktor Radojević, Bratislav Marić, Nikola Pantić, Marko Ćurić, Luka Stojanović, Marko Stojanović, Nemanja Vidojević, Luka Lečić, Nikola Mituljikić, Jovan Mituljikić, Nikola Stanković, Stefan Pirgić, Uroš Branković, Nikola Knežević, Mirko Nikolašević, Jovan Mijatović, Aleksandar Gajinov, Marko Lazetić, Marko Borović, Mateja Bačanin, Andrija Radulović, Aleksandar Kahvić i Davor Rakić.

Stručni štab: Marko Neđić (glavni trener), Petar Petrović, Nikola Mitić, Vladimir Sandulović (pomoćni treneri), Slobodan Čikara (kondicioni trener) i Đorđe Topalović (trener golmana).

Crvena zvezda omladinci
foto: www.crvenazvezdafk.com

Tokom zime je okosnica ekipe prekomandovana u prvi tim Grafičara, pa su ekipu napustili Nikola Stanković (još ranije), Marko Lazetić, Uroš Lazić, Andrej Đurić i Stefan Despotovski. Omladinci Crvene zvezde su u 36. kola ostvarili 26 pobeda i osam remija uz samo dva poraza i gol razliku 103:26. Večiti rival kao prvi pratilac na tabeli ima devet bodova manje, a crveno-bele do kraja lige čekaju dueli sa IMT i Mladosti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track