OGLASILI SE IZ INĐIJE O PREDLOGU JAVORA: Evo šta čelnici kluba misle o novim pravilima
Foto: Starsport©

reakcija

OGLASILI SE IZ INĐIJE O PREDLOGU JAVORA: Evo šta čelnici kluba misle o novim pravilima

Fudbal -

Iako je pre nekoliko dana odigrano poslednje kola Superlige Srbije, fudbalska bura se ne stišava.

Prvo se oglasio Javor, koji sprema predlog za promenu pravila, a sada je reakcija stigla iz Inđije, čiji se čelnici pitaju gde su krivične prijave, ako već prvenstvo nije bilo regularno.

Saopštenje ekipe koja je završila na 17. mestu, sa 13 bodova manje od Voždovca koji je opstao ligi prenosimo u celosti.

''Nakon saznanja iz medija da pojedini klubovi planiraju podnošenje inicijative o promeni pravila funkcionisanja Superlige Srbije, odnosno ispadanju četiri umesto šest klubova nakon završetka ove takmičarske sezone, a na osnovu glavne teze da je bilo nepravilnosti i nepoštenja tokom iste, fudbalskoj javnosti postavljamo sledeća pitanja:

Da li postoje dokazi o neregularnosti tekuće takmičarske sezone?

Ukoliko postoje, da li su podnete krivične prijave tim povodom, a ukoliko ne postoje na čemu sed zasnivaju navedene tvrdnje?

FK Inđija se nikada do sada nije našao ni u jednom dokumentu niti novinskom članku kao fudbalski klub koji se bavio nepoštenim radnjama i nijedna utakmica nije označena kao sumnjiva, niti povučena iz kladionica. Od prve do poslednje utakmice pošteno smo se borili za opstanak u takmičenju zagledani isključivo u svoje dvorište. Isto bi ostalo i nakon završetka ove sezone da se pojedini klubovi nisu oglasili u najmanju ruku nejasnim saopštenjima za javnost.​

Ove godine Inđija je pobedila sve direktne protivnike konkurente za ispadanje iz Superlige. Inđija je jedini predstavnik Srema u Super ligi i kada su okolnosti normalne stadion bude ispunjen gotovo do poslednjeg mesta. Smatramo da Inđija svojim učešćem doprionsi kvalitetu fudbala u svakom segmentu te igre, od poštenog i borbenog fudbala do fer i korektnog navijanja'', navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik UO Dragan Pilipović.

Podsećamo, nakon završetka Superlige Inđija je jedan od timova koji se nalazi u zoni ispadanja. Pored Sremaca, u Prvu ligu bi trebalo da se presele Bačka, Mačva, Zlatibor i Rad, a poslednja dva tima su spremila predlog Izvršnom odboru FSS-a za proširenje lige.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track