POLJSKI HULIGANI NAPALI ENGLEZE U GDANJSKU: Vruća uvertira u finale Lige Evrope, LETELE ŠIPKE I STOLICE, LOKALI DEMOLIRANI! VIDEO
Foto: Profimedia

bezumlje

POLJSKI HULIGANI NAPALI ENGLEZE U GDANJSKU: Vruća uvertira u finale Lige Evrope, LETELE ŠIPKE I STOLICE, LOKALI DEMOLIRANI! VIDEO

Fudbal -

Navijači Mančester junajteda, koji su stigli u Gdanjsk kako bi bodrili svoje ljubimce u večerašnjoj utakmici finala Lige Evrope sa Viljarealom, naišli su na vruć doček domaćih huligana.

Naime, pristalice Legije iz ovog grada pretvorili su naizgled mirno veče u potpuni haos. Dobro organizovan napad sproveden je u delo u utorak uveče u baru u kom su junajtedovci bili okupljeni i to nakon što su dan ranije snimljeni kako opušteno pevaju i uživaju u prvom gostovanju nakon duže vremena zbog pandemije koronavirusa.

Invazija na lokal je bila brza, ljudi su počeli da beže na sve strane, letele su stolice, šipke i razni drugi predmeti, kako u bašti, tako i u samom lokalu.

- Mi iz kluba pokušavamo da pomognemo navijačima u Gdanjsku od onog momenta kada su stigli u grad - saopštili su iz Mančester junajteda.

Procenjuje se da je oko 1.000 navijača engleskog kluba u Poljskoj, a prvi nezvanični izveštaji gvoore da su trojica zadobila lakše povrede u napadu huligana.

Gradonačelnica Gdanjska Aleksandra Dulkijevic obratila se javnosti povodom nemilih scena:

- Svedoci smo napada huligana na navijače tima koji su došli na finale Lige Evrope. Gdanjsk je otvoren grad i ovde nema mesta za bilo kakvu vrstu nasilja. Dragi navijači, naši gosti, uvek ste dobordošli u naš grad.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track