Van Persi predstavljen na Old Trafordu

Gotovo

Van Persi predstavljen na Old Trafordu

Fudbal -
Visina transfera nije obelodanjena, ali su britanski mediji ovih dana najavljivali da će klub sa "Old Traforda" morati da platiti kolegama iz Londona 24 miliona funti

Holandski fudbaler Robin van Persi je prešao iz Arsenala u Mančester junajted, sa kojim je potpisao četvrogodišnji ugovor.

Ovaj 29-godišnji Holanđanin je prošle sezone postigao 30 golova za "tobdžije", a za Junajted je potpisao ugovoro do 2016. nakon uspešno obavljenih lekarskih pregleda. Visina transfera nije obelodanjena, ali su britanski mediji ovih dana najavljivali da će klub sa "Old Traforda" morati da platiti kolegama iz Londona 24 miliona funti.

"Bila mi je čast da stavim potpis na ugovor sa Mančester junajtedom. Jedva čekam da idem stopama takvih velikana koji su igrali u napadu ovog kluba, da doprinesem ekipi svojim iskustvom i pomognem timu da se nadmeće za najvažnije trofeje. Ne mogu da dočekam da sve krene", rekao je Van Persi.

Oduševljen je bio i menadžer Junajteda, Aleks Ferguson.

"Robin je napadač svetske klase sa sjajnim učinkom i u engleskom i u evropskom fudbalu. Njegove talente ne treba posebno predstavljati našim navijačima, dao nam je toliko golova u sjajnim mečevima koje smo igrali sa njegovim prethodnim klubom. Njegova kretnja na terenu, završnica napada i svestranost su sjajni", rekao je Ferguson.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track