LUDNICA PRED EURO Raspad sistema u Španiji, Hrvatskoj, Nemačkoj i Holandiji: Igrači u SVAĐI sa selektorima! Udario i brat na brata
Foto: Reuters

U Susret ep

LUDNICA PRED EURO Raspad sistema u Španiji, Hrvatskoj, Nemačkoj i Holandiji: Igrači u SVAĐI sa selektorima! Udario i brat na brata

Fudbal -

Sve je počelo napadom Serhija Ramosa i gotovo kompletne španske javnosti na Luisa Enrikea (nijedan igrač Reala nije na spisku), nastavilo se revoltom fudbalera Bajerna usmerenim ka Joakimu Levu (zbog formacije u kojoj igraju), a kulminacija je usledila u Hrvatskoj, gde je izbio sukob između Kramarića i Dalića (zbog minutaže).

U tri moćne evropske reprezentacije - tri velika sukoba. I to u nedelji pred početak Evropskog prvenstva! Sva ova dešavanja mogu i te kako da se odraze na rezultate na terenu, posebno jer je sve isplivalo u javnost. U Španiji se već danima piše o odluci Luisa Enrikea da na spisak za Euro ne uvrsti nijednog igrača Reala! To je prvi put u istoriji da "furija" ide na veliko takmičenje bez ijednog "kraljevića"... Čak nije bilo mesta u timu ni za Serhija Ramosa, uz obrazloženje da nije dovoljno spreman za veliko takmičenje.

Joakim Lev, Nemačka
foto: EPA/FOCKE STRANGMANN

Još gora situacija je u Nemačkoj. Tamo je izbio rat između igrača Bajerna i Joakima Leva. Naime, Nojer, Žile, Gnabri, Kimih, Miler, Sane i Gorecka su nezadovoljni promenom taktike koje je izvršio selektor. Nova formacija 3-5-2 nije po volji asovima Bavaraca, ali i još nekim igračima, koji su stali uz njih. Epilog se i dalje ne zna.

Za kraj, haosu u Hrvatskoj zbog odluke Dalića da skloni Kramarića sa njegove prirodne pozicije. Selektor "kockastih" forsira u špicu Bruna Petkovića, koji se nalazi u očajnoj formi.

Zlatko Dalić
foto: profimedia

- Moju poziciju znaju čak i seoske babe - pričao je besni igrač Hofenhajma. Odgovor je bio žustar.

- Za nezadovoljne nema mesta u timu! Ja biram igrače - jasan je bio Dalić.

Udario brat na brata u Holandiji!

Holandija neće više igrati u sistemu 4-3-3, koji krasi sve selekcije ove reprezentacije godinama unazad... Javnost je u šoku, a Ronald de Bur osuo je paljbu po promeni koju je izvršio njegov brat selektor Frank de Bur.

- Johan Krojf bi se prevrtao u grobu - glasio je Ronaldov komentar.

Kurir sport / M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track