LALATOVIĆ PREDSTAVLJEN NA ČAIRU: Radnički počeo pripreme za novu sezonu! Čeka nas puno posla
Foto: Radnički Niš

prozivka

LALATOVIĆ PREDSTAVLJEN NA ČAIRU: Radnički počeo pripreme za novu sezonu! Čeka nas puno posla

Fudbal -

Fudbaleri Radničkog iz Niša počeli su danas pripreme za novu sezonu, predvođeni novim trenerom Nenadom Lalatovićem.

Na prozivci su se od prvotimaca iz prošle sezone pojavili Nikola Aksentijević, Nikola Stanković, Nikola Stevanović, Ognjen Bjeličić, Petar Ristić, Filip Kasalica, Kristijan Živković i Petar Ćirković. Pored njih, trenirali su i mladi igrači Radničkog.

"Čeka nas puno posla, pošto u roku od 30 dana treba da formiramo tim i da ga pripremimo za početak sezone", rekao je Lalatović koji je danas i zvanično predstavljen na Čairu.

Kada je reč o fudbalerima iz prošle sezone, Lalatović je naveo da bi želeo da na Čairu ostanu Nenad Gavrić, Dušan Pantelić i Aleksandar Kovačević.

"Njima su ugovori istekli, ali tek treba da pregovaramo i nadam se da ćemo uspeti da ih zadržimo", dodao je on.

Lalatović je ostalim potencijalnim novajlijama poručio da je Radnički "finansijski potpuno stabilan klub" i da "neće imati nikakvih problema s te strane".

"Tako je bio u mom prvom mandatu, a tako je i sada. Ja ću biti taj koji će im garantovati da će im svi uslovi biti ispunjeni", rekao je Lalatović.

Prednost rada u Radničkom je taj, kako je naveo, što za svoj rad odgovora isključivo Ivici Tončevu.

"Za razliku od Vojvodine, gde nisam znao ko mi je šef i sa kim treba da pričam", naveo je on.

Lalatović je potencijalnim pojačanjima poručio i da pogledaju šta je taj klub uradio u sezoni kada je bio vicešampion.

"Oformili smo ozbiljan tim i bili odskočna daska mnogim fudbalerima da naprave ozbiljne karijere i zarade lep novac. Napravili smo nekoliko sjajnih transfera i za klub i za te igrače", rekao je on.

"To će se desiti i sada, pošto Ivica Tončev i ja imamo iskustvo sa tim stvarima. U Radničkom neće moći da se desi situaciji kao u Vojvodini da im jedan reprezentativac Bosne i Hercegovine Siniša Saničanin ode u Partizan bez dinara obeštećenja", istakao je Lalatović.

Lalatović je najavio da će prvi igrač koji će pojačati Radnički biti Vukadin Vukadinović, koji igra na krilnim pozicijama. Kako je dodao Lalatović, on je Vukadinović je bio njegova lična želja.

"Pozvao sam ga i brzo smo se dogovorili. U pitanju je fudbaler koji više od deset godina igra u Češkoj, a između ostalih je nastupao za Slaviju i Spartu iz Praga, kao i za Teplice. On je inače rođeni brat Miljana Vukadinovića, kojeg sam trenirao u Vojvodini i mogu da kažem da su sličan tip igrača i sličnog su i kvaliteta", rekao je on.

Lalatović je rekao da je sastavio "spisak želja" i da ga je dostavio rukovodstvu kluba.

"To su uglavnom slobodni fudbaleri i ja ih još jednom pozivam da dođu u Radnički, jer je ovo jedan od najstabilnijih klubova u zemlji", kazao je Lalatović.

Radnički će se do 26. juna pripremati u Nišu, a potom će otputovati u slovenačke Terme Čatež, gde će boraviti 15 dana i odigrati pet kontrolnih utakmica.

"Iskreno se nadam da ćemo do tada imati na okupu tim kakav želimo. Moji trenizni su zahtevni i zato je veoma bitno da se što pre kompletiramo", rekao je Lalatović.

Lalatović je, na kraju, rekao i da mu je žao što je trener golmana Miroslav Stanković napustio klub.

"Čini mi se da je on pogrešno shvatio neke stvari. Poveo sam sa sobom svoj stručni štab, u kojem je i trener golmana Milan Jovanić, ali sam hteo da ostane i Stanković. Napravio sam plan po kojem bi njih dvojica zajedno radili. Apsolutno je bilo mesta za obojicu", rekao je Lalatović.

"Ali, on me nije sačekao i otišao je u Radnik iz Surdulice. Žao mi je zbog toga, ali mu želim puno sreće u daljem radu", dodao je trener Radničkog.

Lalatović je poručio i da on "nikad ne ostavlja svoje saradnike".

"Mene ovi ljudi prate godinama i moj uslov u svim pregovorima je da i oni dođu sa mnom. Imao sam nedavno lepe ponude iz Rige i iz Saudijske Arabije, ali su i jedni i drugi tražili da dođem s jednim čovekom, što sam odbio. Jovanić nije produžio ugovor s Vojvodinom da bi nastavio da radi u mom stručnom štabu i ja to iskreno cenim i poštujem", zaključio je Lalatović.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track