ISPRAVKA: Komentator NIJE PEVAO kada je video zgodnu cicu na tribinama (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

parodija koja je obišla medije kao vest

ISPRAVKA: Komentator NIJE PEVAO kada je video zgodnu cicu na tribinama (VIDEO)

Fudbal -

Naš portal je objavio tekst pod nazivom OVO MORATE DA ČUJETE IAKO NE RAZUMETE ARAPSKI: Komentator ODLEPIO kada je video zgodnu cicu na tribinama (VIDEO) u kome je napisano da je komentator zapevao uživo u prenosu.

Kako su fakt-čekeri utvrdili, zvuk "arapskog komentatora" nije autentični deo originalnog zvuka.

A evo kako je izgledala vest pre ispravke:

"Jedna lepotica obišla je čitavu planetu!

Ne zbog svoje lepote koja rečima ne može da se dočara, već zbog arapskog komentatora koji je odlepio kada je kadar prebačen na devojku.

Iako ne razumete arapski ovo morate da poslušate:"

Evo i kako je izgledao sporni video:

Video koji navodno prikazuje ispad arapskog komentatora objavljen je prvobitno 17.6.2021. godine na Facebook stranici Dnevna doza hrvatskih komentatora, a potom se širio mrežama i portalima.

Originalni isječak koji prikazuje navijačicu na tribinama datira iz 2019. godine, s utakmice između ruskog kluba Krasnodar i grčkog Olimpijakosa, održanog na Stadionu Krasnodara. Međutim, zvuk “arapskog komentatora” nije autentični dio originalnog snimka, prenosi Raskrinkavanje.ba.

Rusi jesu na Euru igrali kod kuće protiv Belgijanaca i Finaca na Stadionu Sankt Peterburga, ali svetloplave stolice na tribinama ne poklapaju se s onima koje su na spornom snimku. To je zato što video-isečak datira iz 2019. godine i susreta ruskog kluba Krasnodar i grčkog Olimpijakosa, održanog na Stadionu Krasnodara, čija je zaštitna boja zelena.

Video koji su objavili mnogi mediji zapravo je parodija čiji je autor arapski komičar Sulejman An-Anzi. Dakle, on ne prikazuje arapskog komentatora koji usred prenosa utakmice Evropskog prvenstva peva lepoj navijačici sa tribine.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track