NE MOŽE RONALDO SVE SAM! Kristijano upisao gol i asistenciju u ubedljivom porazu Portugalaca od BRUTALNE Nemačke! VIDEO
Foto: EPA

ep

NE MOŽE RONALDO SVE SAM! Kristijano upisao gol i asistenciju u ubedljivom porazu Portugalaca od BRUTALNE Nemačke! VIDEO

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Nemačke pobedila je danas u Minhenu Portugal sa 4:2, u utakmici drugog kola Grupe F na Evropskom prvenstvu.Nemačka je postigla gol u petom minutu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak Rubena Gosensa poništen zbog ofsajda u kome se tokom akcije našao Serž Gnabri.

Nemačka je posle toga imala inicijativu, ali je Portugal poveo u 15. minutu golom Kristijana Rolanda. Portugal je posle kontranapada došao do gola, akciju je počeo Bernardo Silva, koji je dodao do Diogoa Žote, a on je pred golom pronašao Ronalda, koji je loptu poslao u praznu mrežu.

To je bio 19. gol Ronalda na evropskim i svetskim prvenstvima, čime se izjednačio sa Mirslavom Klozeom. Takodje, to je bio njegov 107. gol za Portugal.

Nemačka je izjednačila u 35. minutu autogolom Rubena Dijaša, posle pokušaja Kaja Haverca. Četiri minuta kasnije Nemačka je povela, ponovo posle autogola, nakon što je svoju mrežu zatresao Rafael Gereiro, posle pokušaja Džošue Kimiha.

1 / 13 Foto: EPA

U 51. minutu treći gol za Nemačku postigao je Kaj Haverc, posle dobrog dodavanja Gosensa. Gosens je postigao četvrti pogodak za Nemačku, nakon što je glavom poslao loptu u mrežu posle centaršuta Kimiha na drugu stativu.

Žota je u 67. minutu postigao gol za Portugal. Posle centaršuta Gereira, Ronaldo je pred golom prebacio golmana Manuela Nojera i poslao loptu na drugu stativu do Žote, koji je bez problema zatresao praznu mrežu. Posle provere VAR tehnologijom pogodak je priznat.

Portugal je bio u dobroj šansi i u 79. minutu, ali je Renato Sančes pogodio levu stativu. Posle toga, sa druge strane terena pokušao je Leon Gorecka, ali je šutirao preko gola.

U završnici utakmice Portugal je imao šansu, ali je šut Andrea Silve blokirao defanzivac Nemačke. Rezultat se do kraja nije promenio, pa je Nemačka ostvarila prvu pobedu na turniru.

Posle dva kola Francuska je prva sa četiri boda, Nemačka i Portugal imaju po tri boda, a Madjarska ima bod.

U poslednjem trećem kolu 23. juna od 21 sat Nemačka će u Minhenu igrati protiv Madjarske, a Portugal u isto vreme u Budimpešti protiv Francuske.

Tok meča:

Kraj meča!

90. minut - Utakmica je produžena za 4 minuta.

83. minut - Sjajna kontra Nemaca. Imali su 3 na 2, probao je Gorecka šutem sa nekih 15 metara, ali tik preko prečke Rui Patrisija.

79. minut - Neverovatan šut Renata Sančeza koji je pogodio okvir gola. Nojer se nije mrdnuo, samo je pogledom ispratio ovaj šut.

67. minut - GOOOOOOOOOL - Nova nada za Portugalce posle neverovatne greške odbrane Nemaca. Sjajna asistencija Ronalda za Dijega Žotu kome nije bilo teško da pogodi prazan gol Nojera.

60. minut - GOOOOOOOOOL - Sada je glavom pogodio Gosens na centaršut Kimiha! Selekcija Portugala je uništena, Nemci se poigravaju sa Portugalcima.

54. minut - Probao je Ronaldo iz prekida sa 30 metara, ali daleko preko gola Pancera.

51. minut - GOOOOOOOOOL - Konačno je postigao gol Haverc. Posle sjajnog pasa Milera i centaršuta Gosensa Havercu nije bilo teško da pogodi prazan gol Portugalaca.

Počeo je drugi deo igre.

Okončan je prvi deo igre.

47. minut - Prošao je sjajno po levoj strani Gnabri i probao šutem elvom u kontra ugao, ali sjajna odbrana Rui Patrisija koji je po ko zna koji put spasao svoju mrežu.

45. minut - Prvo poluvreme produženo je za tri minuta.

39. minut - GOOOOOOOL - Nemci su došli do izjednačenje autogolom Rafaela Gereira nakon centaršuta Haverca.

35. minut - GOOOOOOOL - Ruben Dijas je pogodio svoju mrežu, iako je u prvi mah delovalo da je Havrc pogodio mrežu Portugala.

28. minut - Žota je probao glavom posle prekida pored Ridigera, ali lopta ide preko prečke.

25. minut - Minut pauze za predah igrača.

25. minut - Pokušavaju Nemci, proleće lopta kroz peterac Portugala svako malo, ali bez konkretnog šuta.

15. minut - GOOOOOOL - Ronaldo donosi prednost Portugalu.

10. minut - Greška pri izvođenju auta uslovila je šut Haverca koji je naterao Patrisija da teškom mukom izvadi loptu iz desnog donjeg ugla. U nastavku je bilo još opasnije, ali nakon prodora Gnabrija, Danilo ispucava što dalje od gola.

4. minut - Velika šteta za Nemce! Centaršut je stigao sa desne strane i Gnabri je zakačio loptu, a onda je stigla do Gosensa na drugu stranu koji je zatresao mrežu Portugala. Ipak, zastavica je otišla gore upravo zbog Gnabrija koji je bio u malom ofsajdu.

1. minut - Utakmica je počela.

Sudar dve selekcije na Alijanc areni biće verovatno presudan za prolaz u drugu fazu, posebno za Nemce koji su poraženi na startu od Francuske zbog autogola Matsa Humelsa.

Sa druge strane, Portugal je uz dosta muke nadigrao Mađarsku 3:0, golovima u samom finišu, pa svakako može da bude zadovoljan i remijem u Nemačkoj.Najveća svetla pozornice biće usmerena na Kristijana Ronalda, petostrukog najboljeg igrača sveta, i strelca dva gola za Portugalce na otvaranju "grupe smrti".

Nemci će morati najviše da obrate pažnju na njega, ali nikako ne bi smeli da ispuste iz vida Bruna Fernandeša, Dioga Žotu i Bernarda Silvu, jednu od najpotentnijih ekipa u ofanzivnom delu, ako ne i najbolju. Ni Nemci sigurno nisu bez oružja, pošto napadački trio čine Tomas Miler - Serž Gnabri i Kai Haverc.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track