DALIĆ NAKON ŠTO JE SAZNAO DA IGRA PROTIV ŠPANACA: Čeka nas jedan od najtežih mogućih protivnika!
Foto: profimedia

BRUTALNO ISKREN

DALIĆ NAKON ŠTO JE SAZNAO DA IGRA PROTIV ŠPANACA: Čeka nas jedan od najtežih mogućih protivnika!

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da će biti vrlo teško doći do pobede protiv Španije u osmini finala Evropskog prvenstva.

"Čeka nas jedan od najtežih mogućih protivnika u drugoj fazi takmičenja. Kudikamo lakše bi bilo sa Švedjanima, ali šta je - tu je", rekao je Dalić, prenosi Hina.

Španija je danas, u poslednjem kolu Grupe E, pobedila Slovačku sa ubedljivih 5:0.

Ekipa Luisa Enrikea je takmičenje završila kao druga u grupi sa pet bodova i u osmini finala će igrati protiv Hrvatske u ponedeljak

Španija, Poljska, fudbal
foto: Profimedia

"Španije je danas pokazala svoj kvalitet pobedivši sa 5:0. To je mlada, brza, energična ekipa, njihova se igra bazira na visokom presingu, na puno motorike, puno ulazaka u kazneni prostor i moraćemo da budemo stvarno jako dobri da im se suprotstavimo", rekao je Dalić.

Dalić je, medjutim, istakao da i njegova ekipa ima svoje kvalitete i da ni Španiji neće biti lako.

"Znam da će biti utakmica velikog naboja, velikog pritiska, mi možemo igrati s njima što smo pokazali i u drugoj utakmici u Ligi nacija, ali sada je to potpuno druga ekipa", rekao je Dalić.

"Prve dve utakmice u grupi jesu odigrali nerešeno, ali su stvorili veliki broj šansi. Moraćemo odgovoriti na njihov presing, moraćemo da imamo kontrolu lopte i nametnuti svoj stil igre", zaključio je selektor Hrvatske.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track