AZURI JURE REKORDE I ČETVRTFINALE: Italija protiv Austrije želi da nastavi niz!
Foto: Epa

euro 2020

AZURI JURE REKORDE I ČETVRTFINALE: Italija protiv Austrije želi da nastavi niz!

Fudbal -

U subotu se utakmicama osmine finala nastavlja Evropsko prvenstvo u fudbalu, a drugi meč dana će igrati fudbaleri Italije i Austrije.

Meč se igra u Londonu na stadionu Vembli od 21.00.

Italija je nakon tri pobede u Grupi A uz gol razliku 7:0, postala jedan od glavnih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva.

Tim pobedama produžili su niz od 30 utakmica bez poraza pod vodstvom Roberta Mančinija, i tako su izjednačili prethodni rekord iz 30-tih godina prošlog veka.

"U početku nam se činilo da je to nepremostiv i nemoguć zadatak, jer nisu poraženi čitavu večnost. Ali pre ili kasnije čak će i Mančinijeva ekipa izgubiti", rekao je danas selektor Austrije Franko Foda.

Ako Austrija ne postigne gol Italija će oboriti rekord od 1.143 minuta bez primljenog gola, koji je postavljen u periodu od 1972. do 1974. godine.

Austriji je ovo prvo učešće u nokaut fazi na Evropskom prvenstvu.

Rezultati Italije su iznenađujuće dobri, s obzirom na činjenicu da je selekcija propustila učešće na Svetskom prvenstvu 2018. godine, nakon što je u baražu eliminisana od Švedske.

"To je nešto što nas čini ponosnim, posebno zbog mišljenja o nama pre početka turnira. Ali moramo ostati koncentrisani, smireni i razmišljati samo o nama. Nismo još ništa uradili. Cilj nam je da idemo do kraja, nismo tu samo da bi prošli grupu", rekao je napadač Italije Lorenco Insinje.

Italija
foto: Epa

Insinje ima važan uticaj na igru Italije pod vodstvom Mančinija, dok je u prošlosti korišćen kao rezerva.

"Prvi put igram na tako važnom takmičenju, u tako važnoj ulozi. U prošlosti su drugi selektori koristili formacije koje nisu bile kompatibilne sa mojim stilom igre, iako sam se uvek odazivao u reprezentaciju", dodao je 30-godišnji fudbaler.

On je na Vembliju već postigao gol, u prijateljskom meču izmedju Engleske i Italije (1:1), 2018. godine.

Pobednik tog meča će u četvrtfinalu 2. jula u Minhenu igrati protiv boljeg iz utakmice u kojoj se sastaju Belgija i Portugal.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track