SELEKTOR ŠPANIJE DOŽIVEO VELIKU PORODIČNU TRAGEDIJU Enrike izgubio ćerku kad joj je bilo 9 godina! Zbog nje želi da OSVOJI Evropu
Foto: AP

euro 2020

SELEKTOR ŠPANIJE DOŽIVEO VELIKU PORODIČNU TRAGEDIJU Enrike izgubio ćerku kad joj je bilo 9 godina! Zbog nje želi da OSVOJI Evropu

Fudbal -

Luis Enrike selektor Španije imao je vrlo neobičan životni put.

Nažalost njegov život obeležila je tragedija, koja se dogodila pre nešto manje od dve godine.

Njegova devetogodišnja ćerka Šana, preminula je od raka kostiju, što je porodicu ostavilo u šoku, ali je veoma potreslo i legende sporta.

Naime on se 26. marta 2019 godine samo se naprasno povukao sa priprema španske reprezentacije uoči utakmice s Maltom.

Tri meseca kasnije, tačno 19. juna, Luis Enrike je objavio da se poptuno povlači sa kormila Crvene furije bez ikakvih preciznijih detalja. Samo se zahvalio Fudbalskom savezu Španije na razumevanju, a saradnicima, igračima i medijima za ponašanje u proteklih nekoliko meseci.

Lionel Mesi, Luis Enrike
foto: AP

Zapravo, taj rastanak je bio početak velike borbe Luisa Enrikea za život svog deteta koji se nažalost ugasio 29. avgusta 2019 godina. Mala Šana, devetogodišnja ćerka nekada proslavljenog fudbalera i trenera Barsleone, preminula je od posledica raka kostiju.

Nakon porodične tragedije, Enrike se vratio na kormilo Španije i možda baš uspe da ovom na Evropskom prvesntvu vrati Španiju na krov starog kontinenta.

Enrike je u periodu od 2015 do 2017 godine vodio Barselonu sa kojom je u prvoj sezoni uzeo triplu krunu, što je poslednja titula prvaka Evrope katalonskog kluba.

Enrike je i kao igrač bio vrlo kontroverzan naime on je nakon što je 5 godina igrao za Real potpisao ugovor sa Barselonom, gde je proveo narednih osam sezona.

Uradio je stvar koja se ne radi i koji mu navijači Reala nikad neće oprostiti.

Svoj postupak je objasnio lakonski, ugovor mi je istekao, rešio sam da promenim sredinu, Barselona je bila najbolji izbor za mene.

" Da proslaviću gol protiv Reala, slavim gol, a ne što je protiv Reala, " objasnio je Enrike tada na pitanje da šta će se dogoditi ako u " El klasiku" zatrese mrežu " kraljevskog kluba".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track