Štimac trenira strogoću na Hrvatima

Vojnička disciplina

Štimac trenira strogoću na Hrvatima

Fudbal -
Novi selektor zabranio je razgovor na treningu, priče o reprezentaciji, upotrebu mobilnih, ali i odlazak na piće tokom priprema

Hrvatski mediji javljaju da je selektor fudbalske reprezentacije te zemlje Igor Štimac uveo novi režim na treninzima i u karantinu koji se bitno razlikuje u odnosu na onaj koji je sprovodio njegov prethodnik Slaven Bilić.

Dok je kod novog trenera ruske Lokomotive na treninzima moglo i da se priča sa selektorom, kao i sa saigračima, to kod Štimca neće moći. Jedini glas koji će igrači moći da čuju biće njegov. Bilić je tolerisao druženje igrača, izlaske i opušteniju atmosferu, dok kod novog hrvatskog stratega "bančenja" neće biti - zabranjeni su provodi i kartanja a fudbaleri moraju da budu u svojim sobama do ponoći. Zabrana izlazaka podrazumeva i da igrači čak ni posle treninga ne mogu da odu na piće, pa makar to bilo i unutar hotela u kojem su smešteni.

Zabranjena je i upotreba mobilnih telefona u autobusu i pre i posle utakmice. Štimac je takođe doneo odluku i da fudbaleri dok su u klubovima ne smeju da pričaju na temu reprezentacije Hrvatske bez njegovog znanja.

Hrvatska se nalazi u kvalifikacionoj grupi za Mundijal 2014 u kojoj je i Srbija, a kako će fudbaleri reagovati na nov način ponašanja ostaje da se vidi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track