RAT ENGLEZA I DANACA KAO DOKAZ DA JE FUDBAL VIŠE OD IGRE: Sve zbog VIKINGA, SLANINE i nespremnog KRALJA
Foto: EPA-EFE/Martin Meissner

dok lopta stoji

RAT ENGLEZA I DANACA KAO DOKAZ DA JE FUDBAL VIŠE OD IGRE: Sve zbog VIKINGA, SLANINE i nespremnog KRALJA

Fudbal -

Fudbaleri Engleske i Dansek od 21 sat odlučuju od protivniku Italije u finalu Evropskog prvenstva, a i pre nego se lopta zakotrljala, mediji su se potrudili da počne "rat".

Britanski San je na veoma interesantan način poručio Dancima da se večeras neće dobro provesti.

- Volimo Aragorna iz Gospodara prstenova, volimo Džejmija Lanisera iz Igre presola, volimo čak i Skarlet Johanson. Sviđa nam se vikinška istorija, njegova lepota i živopisne kuće. Volimo vaš lego, slaninu, pivo, peciva, i slaninu, ne znam da li smo je pomenuli.

Generacije naše dece vole Hansa Kristijana Andersona, majstora danskih bajki, ali sutra veče, Danska, tvoja bajka se ovde završava.

Poštujemo Vaš tim nakon svega što se desilo Kristijanu Eriksenu i način na koji su štitili svog saigrača, ali sada je dosta, imali ste dobar "trk". Ipak, sutra je noć za Englesku - naveli su britanski novinari obraćajući se Dancima, a onda su nastavili u istom ritmu i uzvratili na vatru koja je stigla sa danskog portala "B.T.".

- Danski portal "B.T." objavio je oglas u novinama na kom se vidi horda ljutitih vikinga sa zastavom Danske. Pokušali su da nas iznenade, ali za razliku od starog kralja Eterleda, mi smo bili spremni.

Ipak, njihova vratolomija se obrušila kada smo napravili kontra napad. U našem tekstu koristimo dansku slaninu za zastavu Engleske i kažemo "Bićete nam doručak" - navodi "The Sun". Za kraj, prisetili su se britanci istorije ratova između Engleske i Vikinga.

- "B.T." je veličao Vikinge koji su počeli da terorišu Englesku krajem osmog veka i to nastavili da rade u narednih 300 godina. Mnogi naši kraljevi, uključujući i Etelred, bili su kažnjavani jer nisu mogli da se odbrane od njih - podvukli su Britanci.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track