KLUB IZ BAČKE TOPOLE SE POJAČAO: TSC doveo trojicu novih igrača pred početak sezone
Foto: Starsport

SUPERLIGA SRBIJE

KLUB IZ BAČKE TOPOLE SE POJAČAO: TSC doveo trojicu novih igrača pred početak sezone

Fudbal -

Fudbalski klub TSC predstavio je trojicu novih igrača - štopere Leandra Pinta i Rastka Marsenića, kao i krilnog napadača Strahinju Čarapića.

Sportski direktor TSC-a Mirko Jovanović rekao je da se od Pinta, koji je poslednje dve godine igrao u novosadskom Proleteru, očekuje da bude "važan šraf" u zadnjoj liniji tima i da "svojim iskustvom, snagom i znanjem doprinese da ekipa bude još čvršća i da tako ostvari još bolje rezultate".

Jovanović je istakao da su druga dvojica igrača veoma mladi i talentovani igrači, od kojih se u budućnosti takodje mnogo očekuje.

"Rastko Marsenić, rodjen 2002. godine, u Bačku Topolu je stigao iz ljubljanske Olimpije u kojoj je bio kapiten u svim mladjim selekcijama. On je prešao u prvi tim, ali mogu slobodno reći da smo mi bili brži i potpisali smo profesionalni ugovor sa njim", rekao je Jovanović, prenosi klub.

"On je mlad igrač od koga očekujemo da će se ovde razvijati i da će brzo zauzeti svoje mesto u ekipi", dodao je Jovanović.

Marsenić je naveo da je u Sloveniji pratio srpsku ligu i TSC i istakao da je veoma zadovoljan što dolazi u Bačku Topolu.

"Jedva čekam da upoznam saigrače, da počnem da igram i da timu pomognem što više mogu", rekao je Marsenić.

Mladi krilni napadač Strahinja Čarapić, rođen 2002. godine, u TSC je došao iz beogradskog Sinđelića.

"Pratili smo igru Čarapića, a bio je kod nas desetak dana na probi na početku priprema. ;Svi mi iz uprave i stručnog štaba smo zadovoljni njegovom igrom i sa njim smo potpisali trogodišnji ugovor", kazao je Jovanović.

On je dodao da će Čarapić biti prosleđen ekipi Žarkova koja se takmiči u Drugoj ligi kako bi što više igrao.

"Želimo da tamo konstantno igra i stiče iskustvo. ;Za šest meseci procenićemo kako se pokazao i da li ćemo ga vratiti odmah u TSC ili ćemo još neko vreme biti pozajmljen igrač. Naravno, to će zavisnosti od njega i njegove igre", rekao je Jovanović.

TSC će prvi meč u novoj sezoni Super lige Srbije igrati 17. jula na stadionu u Senti protiv ekipe Novog Pazara.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track