PARTIZANOVAC NEBOJŠA KOSOVIĆ JE MAHER ZA ZVEZDU: On se najviše obradovao posle trijumfa Kairata nad Makabijem!
Foto: Starsport©

statistički ima čemu da se nada

PARTIZANOVAC NEBOJŠA KOSOVIĆ JE MAHER ZA ZVEZDU: On se najviše obradovao posle trijumfa Kairata nad Makabijem!

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler crno-belih ima skor od četiri pobede nad večitim rivalom, dva remija i samo jedan poraz

Crvena zvezda i Kairat igraće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Biće to drugi duel srpskog i kazahstanskog predstavnika u Evropi, a pre pet godina ekipa iz Almatija izašla je kao ukupni pobednik.

Fudbaler Kairata Nebojša Kosović ima posebnog razloga za radost, jer je kao nekadašnji član Vojvodine i Partizana uvek dobro izlazio u duelima sa Crvenom zvezdom. On je upisao sedam utakmica protiv crveno-belih, ostvario četiri pobede, dva remija i samo jedan poraz. Impozantan učinak.

U sezoni 2012/2013 slavio je Nebojša Kosović (26) u dresu Vojvodine trijumf protiv Crvene zvezde na Marakani, kada je bilo 3:0 za "lale". Iste sezone, identičnim rezultatom slavio je sa Vojvodinom i na stadionu "Karađorđe".

Kada je prešao u Partizan, u prvom večitom derbiju u sezoni 2015/2016, nije bio u sastavu crno-belih, kada je Crvena zvezda u Humskoj slavila rezultatom 3:1, dok je na Marakani igrao i doživeo poraz, kada je bilo 2:1 za crveno-bele.

Nebojša Kosović
foto: Dado Đilas

U sezoni 2016/2017 kada je Partizan osvojio duplu krunu nije igrao u prvom derbiju koji je završen minimalnim trijumfom tima iz Humske, dok se u drugom radovao pobedi od 3:1 crno-belih. U finalu Kupa Srbije odigrao je svih 90 minuta i slavio trijumf od 1:0.

U svojoj poslednjoj sezoni u crno-belom dresu 2018/2019, odigrao je dva derbija. U prvom je ušao sa klupe, a u drugom je igrao znatno više. Oba su završena remijem. Posle četiri godine u dresu Partizana, u aprilu 2019. potpisao je za Kairat, a crno-belima je pripalo obeštećenje od 450.000 evra.

- Pratio sam ih, imaju odličnu ekipu, dobre individualce, samo ne znam ko će od njih ostati, ko će otići... Siguran sam da ćemo imati jedan prelep dvomeč protiv Zvezde - rekao je nedavno Nebojša Kosović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track