STANKOVIĆ ODGOVORIO STANOJEVIĆU! Deki upozorava: I Makabi je jači od Kairata! Zvezda ne može da kupi boljeg levog beka od Rodića!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

SUPERLIGA SRBIJE

STANKOVIĆ ODGOVORIO STANOJEVIĆU! Deki upozorava: I Makabi je jači od Kairata! Zvezda ne može da kupi boljeg levog beka od Rodića!

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da je njegova ekipa spremna za sve što je očekuje u narednom periodu i dodao da će teren pokazati da li su crveno-beli bolji, brži i organizovaniji nego u prošloj sezoni.

Fudbaleri Crvene zvezde u petak počinju odbranu titule u Super ligi Srbije utakmicom protiv Vojvodine na svom stadionu.

"Pripreme su prošle fenomenalno, svi igrači su na broju, odradili su paklene pripreme. Žao mi je samo što nismo uspeli da igramo još jače utakmice, jer su nam otkazane dve jake utakmice, ali mislim da smo ispunili sve što smo zamislili", rekao je Stanković.

On je istakao i da mu je drago što će njegov tim posle godinu dana igrati pred svojim navijačima.

"Voleo bih da dodje maksimalan broj navijača koji može da udje na stadion i da daju jedan jak aplauz momcima jer su to zaslužili", rekao je Stanković.

Stanković je naveo i da mu je drago što njegov tim ima jaku utakmicu na početku nove sezone.

"Nas već sledeće nedelje čeka duel sa Kairatom (u kvalifikacijama za Ligu šampiona), pa je dobro što nam je prva utakmica odmah jaka. Odlično je što nas odmah čeka Vojvodina i što više navijača na Marakani", rekao je Stanković.

Stanković je ponovio da ono što su crveno-belo uradili prošle sezone treba samo da im služi kao primer.

"Teren je jedino merilo i on će pokazati da li smo bolji, brži, organizovaniji. Ka tome težimo. Radili smo dosta da bismo bili brži i organizovaniji. Ja se nadam da će biti tako", rekao je Stanković.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je ranije danas rekao da njegova ekipa nema pravo na grešku u novoj sezoni i dodao da nijedna ligu na svetu nije imala situacija "da neko četiri godine pobeđuje u kontinuitetu".

"Bavim se samo Zvezdom, nisam ovde da dajem komentare na date izjave. Svako ima pravo pravo da razmišlja onako kako želi", rekao je Stanković.

Dejan Stanković
foto: Printscreen

Govorio je Stanković i o pojačanjima.

"Dragović je odlično, imao je sedam - osam dana posle Evropskog prvenstva i brzo se vratio. Dioniju je potrebno je još malo vremena, ali sigurno će igrati protiv Vojvodine. On je napadač na koga Zvezda ozbiljno računa. Gledaćemo da ga osposobimo što pre možemo za ono što nas očekuje u narednih petnaestak dana. Krstičić se brzo adaptirao i veoma brzo shvatio zahteve i načine igre. On je na zavidnom nivou", rekao je Stanković.

Stanković je govoreći o Krstoviću rekao da su rad i strpljenje recept jedini recept.

"Za ovih godinu rada nisam imao ni P od problema s njim. Momak je svakom treningu imao pristup kao da je utakmica. U početku je hteo da sruši svet svojom snagom. Strpljenjem ta snaga prelazi u kvalitet, u kolektiv. Mlad igrač na kojeg ćemo se sigurno osloniti. Koliko, opet će teren to da kaže. Samo treba da ostane na zemlji, da ne poleti", rekao je on.

Stanković je istakao i da Crvena zvezda boljeg levog beka od Rodića ne može da dovede.

"On kad je spreman, može da iznese dva prvenstva. Mi boljeg levog beka od njega, ne možemo da nađemo. Drugi levi bek mi ne treba, jer će on da odigra šta treba i pod bolovima i sa rupturama, temperaturom i neće posustati", rekao je Stanković.

Milan Rodić
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

"Imam maksimalno poverenje u njega, a opet kad treba možemo da izrotiramo i da recimo stavimo tu Erakovića kao bonusa. Imamo dva kvalitetna tima i uvek možemo da odmorimo nekog", dodao je on.

Prvi rival Crvene zvezde na ovogodišnjem evropskom putu biće Kairat koji je eliminisao Makabi iz Haife.

"Po meni je Makabi kvalitetnija ekipa, organizovanja i talentovanija. Međutim, bez prijateljskih utakmica su ušli u Ligu šampiona i videla se razlika u takmičarskom ritmu", rekao je Stanković.

"Kairat je dosta grešio, ali je ispravljao svoje greške. Imaju 22 odigrane utakmice do sada i to je jedna od stavki koja može koja može da nam bude problem. Da su se oni sreli kasnije, siguran sam da bi ishod bio drugačiji", dodao je Stanković.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track