TITULA I EVROPA PRIORITET! Vazura: Partizan ne brine za budućnost, imamo najbolju prodaju igrača od svih klubova iz regiona!
Foto: Starsport©

obratio se generalni direktor crno-belih

TITULA I EVROPA PRIORITET! Vazura: Partizan ne brine za budućnost, imamo najbolju prodaju igrača od svih klubova iz regiona!

Fudbal -

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura poručio je da je Partizan veoma stabilan, iako se i najveći svetski i evropski klubovi suočavaju sa ozbiljnim poteškoćama zbog pandemije koronavirusa.

Vazura je istakao da su plate redovne, ali je i najavio smanjenje budžeta, što se prvenstveno odnosi na plate nekih igrača, dodavši da je to neminovnost u postojećim okolnostima.

Pored Vazure, u otvorenom medijskom danu u "Zemunelu" na raspolaganju novinarima su bili i član uprave Mladen Mijatović, dvojac zadužen za sportski sektor Ivica Iliev i Ivica Kralj, trener Aleksandar Stanojević i fudbaleri Izraelac Bibras Natho, Saša Zdjelar i novajlija Siniša Saničanin.

- Ne treba da brinemo za budućnost, jer imamo najbolju prodaju igrača u inostranstvo sa ovih prostora. Posle Stevanovića i Pavlovića, tu je novi biser Nemanja Jović, mlađani Milovanović je bio najbolji strelac na pripremama u Sloveniji, a veliki potencijal ima i Baždar. U našoj omladinskoj školi se duže vreme radi odlično. Zadovoljni smo i sa trojicom pojačanja, povratnicima Rikardom i Danilom Pantićem i novajlijom iz Vojvodine Saničaninom. Naravno, kao ni u drugim klubovima ni kod nas nije sjajna finansijska situacija, ali nema ni razloga za preteranu brigu. Bitno je da povratimo primat na domaćoj sceni, kao i da imamo zapaženu ulogu u Evropi - rekao je Vazura.

Miloš Vazura
foto: Starsport©

Vazura je izjavio da je u planu dovođenje još jednog igrača, a da za prodaju trenutno nema ozbiljnih ponuda.

- Od Umara Sadika očekujemo četiri miliona evra, a od dalje prodaje Dušana Vlahovića imamo tri odsto, što bi u njegovom slučaju moglo da iznosi blizu dva miliona. Sa kapitenom Stojkovićem imamo dobar odnos, on je deo naše crno-bele familije i s njim ćemo se lako dogovoriti. Sigurno je da će braniti u subotu protiv Proletera u Novom Sadu - uveren je Vazura.

Miloš Vazura je otkrio da mu je advokat Zoran Damjanović rekao da je Parizan u dobroj situaciji oko odbeglog Japanca Takume Asana. Nekadašnji generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore i Crvene zvezde, godinama unazad je praktično pravni zastupnik naših najvećih klubova u teškoj borbi za međunarodnu sportsku pravdu. - Ceo slučaj prvo ide pred arbitražu FIFA, a poslednja instanca je Sportski sud u Lozani - istakao je Vazura.

Posle pisanja Kurira, na zvaničnom sajtu FK Partizan je ekspresno izbrisano ime bivšeg potpredsednika profesora Vladimira Vuletića, koji je podneo neopozivu ostavku posle hapšenja vođa navijačke grupe "Principi". Član uprave Mladen Mijatović je nagovestio da će Partizan ubuduće biti otvoreniji i pristupačniji klub, ali i konstruktivniji za argumentovane kritike.

Lazar Delić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track