KOLUBARA MORA PASTI: Napredak protiv novajlije u Kruševcu otvara sezonu!
Foto: FK. Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

KOLUBARA MORA PASTI: Napredak protiv novajlije u Kruševcu otvara sezonu!

Fudbal -

Napredak u ponedeljak, 21. jula, dočekuje Kolubaru, sa početkom u 21 sat, a kapije stadiona “Mladost” biće otvorene već od 19:30.

Napredak u ponedeljak, 21. jula, dočekuje Kolubaru, sa početkom u 21 sat, a kapije stadiona “Mladost” biće otvorene već od 19:30. Utakmica će biti odigrana pred navijačima, ali broj je ograničen na 50 odsto kapaciteta tribina.

Napretkovci su vredno radili u pripremnom periodu, u Kruševcu i u Severnoj Makedoniji, odigrali samo tri utakmice, tri rivala su otkazala, a ostvaren je dobar bilans - dve pobede i remi, bez primljenog gola.

- Mislim da spremni dočekujemo novu sezonu. Doveli smo dosta igrača, nekima smo se zahvalili, jer smo želeli da podmladimo tim. Momci su dobro radili tokom priprema i očekujem da će sada biti mnogo lakše, nego pre šest meseci, kada smo počinjali drugi deo prethodnog prvenstva i do kraja strepeli za opstanak. Imali smo peh da se u poslednjem minutu utakmice sa Skopljem povredio Marko Pantić, pokidao je prednje ukrštene ligamente kolena i jako mi je žao zbog toga, jer radio je dobro, a sada ga čeka višemesečna pauza. Imamo neprijatnog protivnika u prvom kolu, jer novajlije u ligi uvek na startu igraju maksimalno motivisani. Očekujem, ipak pobedu, rekao je danas, na konferenciji za novinare, šef Stručnog štaba Napretka Milan Đuričić Đuni.

Sa svojim šefom slaže se i kapiten Saša Marjanović:

-Sigurno je da će svaki igrač koji istrči na teren dati svoj maksimum. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i podrže nas, jer prva utakmica je uvek najteža, a nadam se da ćemo se na kraju zajedno radovati.

Start nove sezone s nestrpljenjem očekuje potpuno promenjeni tim, a Uprava Kluba, čelu sa predsednikom Milošem Nenezićem, uložila je veliki napor da Napredak bude i jači i bolji.

O stanju u Klubu govorila je generalni sekretar Valentina Vasić:

-Zahvaljujući velikoj i nesebičnoj podršci Bratislava Gašića, koji je uvek uz Napredak i ogromnoj energiji našeg predsednika Miloša Nenezića, uspeli smo da stabilizujemo Klub u poslednjih deset meseci. U infrastrukturne radove, kako bi naš stadion bio pravi hram, uloženo je više od 65 miliona dinara. Zamenjena je travnata podloga na terenu, urađena hidroizolacija na tribinama, postavljenje nove stolice, renovirane novinarske i VIP lože i kompletno uređena unutrašnjost stadiona. Istovremeno, izmirili smo sva zaostala dugovanja, uložili dosta i u rekontrukciju tima, koji je na kraju sačuvao status superligaša. Danas redovno servisiramo sve obaveze, ne samo prema takmičarskom pogonu, već i prema javnim preduzećima i ostalim dobavljačima. Ali, da bi Napredak igrao zapaženu ulogu u predstojećem šampionatu i pokušao da izbori plasman na međunarodnu scenu minimalni budžet kluba treba da bude oko 150 hiljada evra na mesečnom nivou i neophodna nam je veća finansijska podrška Grada i ostalih gradskih institucija, ali i privrednih subjekata iz našeg kraja. Napredak je gradski klub, naša parola je “Napred gradski” i ukoliko se sponzorski pul proširi, zajedno možemo uspeti, istakla je šefica administracije.

Na kraju konferencije za novinare proglašen je pobednik Napretkovog konkursa za izradu idejnog rešenja za izgled sezonske ulaznice. Najbolji rad je delo Josifa Arsića, a nagradu je primio njegov sin Lazar.

Ž. M / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track