PARTIZANOV IVAN DRAGO: Korpulentni mladi napadač Marko Milovanović skrenuo pažnju golovima na pripremama u Sloveniji
Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

superliga srbije

PARTIZANOV IVAN DRAGO: Korpulentni mladi napadač Marko Milovanović skrenuo pažnju golovima na pripremama u Sloveniji

Fudbal -

Mlađani centarfor Marko Milovanović je Partizanov Ivan Drago! Zbog fizičke sličnosti, odmah je usledilo poređenje sa fiktivnim superiornim sovjetskim bokserom iz filma Roki IV.

Korpulentni napadač rođen u Smederevu će tek 4. avgusta napuniti 18 godina, skrenuo je pažnju na pripremama u Sloveniji, gde je bio najbolji strelac ekipe. Trener Aleksandar Stanojević je brzo uočio veliki potencijal neobičnog centarfora visokog 196 cm, pa je ekspresno prekomandovan u prvi tim.

Milovanović bez obzira na visinu ima odličnu koordinaciju pokreta i na terenu deluje kao pravi razbijač. Na startu prvenstva je dobio šansu u drugom poluvremenu protiv Proletera u Novom Sadu, uspeo je da zatrese mrežu, ali gol nije priznat jer je iz VAR sobe javljeno da je bio u malom ofsajdu. Markov sugrađanin Aleksandar Mitrović, najbolji strelac naše reprezentacije u istporiji, takođe se afirmisao u Partizanu, a sada Milovanović kreće njegovim putem.

Marko Milovanović
foto: Partizan. rs

- Ništa ne mogu da obećam, ali truduću se da dostignem visok novo na kome je Mitrović - rekao je Milovanović.

Kao uzore ističe Bajernovog Poljaka Roberta Levandovskog i snažnog Norvežanina Erlinga Halanda, a pri završetku akcija u kojima je postizao golove u Sloveniji pokazao je da poseduje sjajan finiš.

- Nama napadačima takve reakcije su urođene. Drago mi je što sam sanirao povredu skočnog zgloba. Ne planiram da se zaustavim - kategoričan je Milovanović.

Preko leta je mnogo radio i sada se to isplaćuje. Svakako da neće biti prva opcija u navali, a povratak u Partizan golgetera Rikarda Gomesa ga je obradovao.

- Rikardov dolazak može da bude samo dobra stvar za mladog igrača poput mene. Imaću od koga da učim i predstavljaće mi dodatni motiv. Rikardo je već u prvoj takmičarskoj utakmici potvrdio o kakvom se igraču radi - zaključio jre Milovanović.

Lična karta

Ime: Marko Milovanović Rođen: 4. avgusta 1993. u Smederevu Visina: 196 cm Pozicija: Napadač Klub: Partizan

Poraz na filmu samo od Rokija

Ivan Drago je fiktivni junak, proslavljen u serijalu filmova o čuvenom američkom filmskom bokseru Rokiju Balboi, koga je glumio Silvester Stalone. Lik superiornog sovjetskog boksera Ivana Draga se pojavljuje u Rokiju IV, a glumio ga je Dolf Lundgren. Drago je u filmu imao 100 pobeda, ali je na kraju poražen od Rokija u dramatičnom meču u Moskvi. Sada se Ivan Drago pojavljuje i na fudbalskom terenu i to u liku talentovanog napadača Partizana Marka Milovanovića.

Ivan Drago
foto: Pritnscreen

Kurir/sport L. Delić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track